• Tumvante

  Gravsätta pappa - vilka slags blommor?

  Frågar er experter här inne.

  Min pappa ska gravsättas på fredag. Vilka blommor/blomsterarrangemang har man?

  Har man krans? Eller är det bara vid kyrkoceremoni? Han får kistplats på kyrkogården.

  Eller bara handblomma?

  Och sen kanske besöka graven dagen efter och plantera något?

  Vill att det ska bli fint för pappa.

  Tacksam för råd <3

 • Svar på tråden Gravsätta pappa - vilka slags blommor?
 • Lena

  Man brukar ha handblommor att lägga på kistan när den har sänkts ner. Sen dekorerar man runt med buketter och kransar som läggs på sen graven har skottats igen. Plantera kan man göra när jorden har satt sig efter några veckor

 • K grrl

  Vi hade handblomma och bukett vid gravsättningen. Som närstående kastade vi ner handblommorna i graven och resterande arrangerades på graven.

 • Aniiee

  När vi begravde mamma och mormor gick alla små buketter i graven och alla större buketter, arrangemang och kransar som dekoration runt om.

  Vad gäller att komma och plantera, hör med kyrkogårdsförvaltaren (eller prästen vet säkert också) när de rensar undan buketterna, och om man kan plantera då, eller om de vill att man väntar ett tag.. Här var det 3-5 dagar, beroende på årstid och hur fräscha blommorna var på den tiden. De tycker att det är bra att låta blommorna vara några dagar så att folk som kanske inte kunde gå på själva begravningen får komma till något fint och inte bara en uppluckrad jordhög (här täcker de HELA graven med blommor så långt det räcker, och inte bara runt stenen.)


  Litter your world with your gems of thoughts and deeds
Svar på tråden Gravsätta pappa - vilka slags blommor?