Äta färdigsköljd småblad sallad gravid
Hej!
Har förstått att småbladig sallad är bra att äta när man är gravid. Köper då och då babyspenat och mache i påse, det är sådant jag inte sett att man kan köpa i någon annan form. Oavsett om den är färdigsköljd eller ej så sköljer jag _alltid_ av den - rejält i tråg för att sen slungas torr.
Med tanke på listeria, äter ni som är gravida detta? Jag vet att man ska undvika färdigsallad (många rapporter om bakteriehärdar i färdigsallader på sistone) men då är det ofta pga att det läcker ut näringsämnen från ex fisk/kyckling som sen får bakterier från grönsakerna att växa snabbt. Dvs det är för att salladen är _blandad_. Hur tänker ni? Mer intresserad av vad folk _gör_ än hur stor risken är... äter ni dessa småbladiga sallader som köps i påsar?
Sen undrar jag också varför man ska försöka köpa nyförpackat när det gäller smörgåspålägg och gravad/rök lax och liknande vakumförpackat, men ok att äta kaviar: oavsett stenbitsrom på burk eller kalles i tub?