Forum Tredje trimestern - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Är det dags?

  Mån 22 maj 2017 16:53 Läst 6307 gånger Totalt 5 svar
  Mån 22 maj 2017 16:53

  Jag skulle vilja höra vad ni tror! Jag är gravid i vecka 39 (38 + 3) med andra barnet. Sedan klockan 21 igårkväll (20 timmar nu) har jag haft molvärk långt ner i magen och ibland bak i ryggen, emellanåt kommer det även en ganska stark värk (men inget regelbundet). Min första förlossning gick ganska fort, har jag fått höra iaf. Första värken 18:30 (12/8), de blev regelbundna ca 21:00 och från det fick jag ingen vila mellan värkarna fram till krystvärkarna började 09:00 morgonen efter. 17:30 den 12/8 var jag öppen 0,5 cm, 02:30 (13/8) var jag öppen 6 cm och 03:30 var jag öppen 10. Sedan satt han fast så det hände inget förrän 09:00 när jag kunde börja krysta.

  Förlåt om det blev flummigt nu. Men jag funderar på om det kan vara på gång? Vad tror ni?

  Jag känner inte att det är något att ringa förlossningen om. Och jag ska dessutom till barnmorskan imorgon.

 • Caramb­olan
  Visa endast
  Mån 22 maj 2017 17:12 #1

  Kan vara på gång men det kan lika gärna vara förvärkar som du får dras med i flera veckor tyvärr. Din första förlossning tog ju ganska lång tid så förhoppningsvis blir det ingen störtförlossning den här gången heller utan du hinner nog få regelbundna värkar innan det är dags att åka in Hoppas att det snart sätter igång på riktigt!

 • Mån 22 maj 2017 17:16 #2

  Glömde skriva att han var ute 09:40 den 13/8.

 • Anonym (K)
  Visa endast
  Mån 22 maj 2017 21:06 #3

  Säger som Carambolan, kan vara på gång eller "bara" vara förvärkar. Min första förlossning startade i v 38+4 med vattenavgång (hade inte känt nåt alls om att det var på gång innan) och en timme senare fick jag värkar. Värkarna var regelbundna och intensiva från början. Barnet föddes 7 timmar och 45 minuter efter första värken. Så sammanlagt tog förlossningen knappt 9 timmar från att vattnet gick.

  Med andra barnet hade jag onda sammandragningar i ungefär en månad innan han föddes. De kom och gick under dagen beroende på hur mycket jag ansträngde mig. Förvärkar hade jag varje kväll i kanske två veckor innan barnet föddes. De kunde göra mer eller mindre ont och vara mer eller mindre regelbundna. I början trodde jag förlossningen var på gång att starta men eftersom jag blev lurad varje gång slutade jag se dem som just ett tecken på att förlossningen skulle starta utan mer som att kroppen övade sig inför förlossningen. Efter ungefär två veckor som sagt hade jag samma förvärkar på kvällen igen men brydde mig inte om dem. Tog två alvedon för att kunna somna, vilket jag hade gjort några andra kvällar tidigare också. Kl 2 i v 38+4 (igen!) gick vattnet och värkarna kom igång typ 10 min senare. Precis som vid första förlossningen var de intensiva och regelbundna direkt och 5 timmar och 45 minuter efter första värken (riktiga alltså) var barnet ute. Den förlossningen tog knappt 6 timmar från vattenavgången, som jag räknar som starten på förlossningen då förvärkarna var samma som de varit i två veckor redan, så 3 timmar snabbare än första.

  Så det är bara att vänta och se hur det utvecklar sig. Men jag tänker också att din första förlossning inte var supersnabb (det var inte min heller), även om den kanske var snabbare än för många andra förstföderskor, så även om andra går snabbare hinner du nog med. När föddes ditt första barn i förhållande till när vattnet gick? För om det var i samband med vattenavgången som förlossningen tog fart skulle jag mer tänka att om vattnet går hemma innan värkarna kommit igång ordentligt är det mer ett tecken på att det kan gå snabbt efter det. Lycka till!

 • Mån 22 maj 2017 22:25 #4

  De fick ta hål på hinnorna inne på förlossningen, vid 05:00-tiden ungefär. Så jag tänker att de kommer få ta vattnet igen, känner det på mig.

  Det är säkert bara några envisa förvärkar som spelar mig ett spratt. Även om jag hoppas på annat ???? Med storebror hade jag inga känningar alls fram till kvällen innan han kom, trots att han kom i vecka 42 + 0

 • Caramb­olan
  Visa endast
  Tis 23 maj 2017 00:09 #5
  Vill veta skrev 2017-05-22 22:25:16 följande:

  Med storebror hade jag inga känningar alls fram till kvällen innan han kom, trots att han kom i vecka 42 + 0


  Det kan vara väldigt olika det där! Med min första hade jag inte den minsta känning alls. Helt plötsligt gick vattnet i 39+4 och sen tog förlossningen mindre än fem timmar. Med min andra gick jag nästan två veckor över tiden och hade onda förvärkar i två dagar. Sen kom hon som ett skott när det väl startade
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll