• Kochanajestem

    Hur lång väntetid IVF? :)

    Hej!

    Förra veckan beslutade gyn att skicka remiss för IVF. Nu undrar jag hur lång tid ni fick vänta innan ni fick en första tid och hur lång tid innan ni kom igång med behandlingen?

    (Bor i Stockholm)

  • Svar på tråden Hur lång väntetid IVF? :)
  • marol

    Vi gjorde fertilitetutredning där inga fel påvisades och nu får vi börja ivf/med sprutorna direkt så fort vi ringer och säger till och då börja ta dem på min första mensdag. Trodde det skulle vara vänta men tydligen inte så blev glatt överraskad :) Verkar som att det är vanligt med väntetid, oklart varför och om det finns regionala skillnader? Ingen som sagt något om remiss om ivf i vårt fall... Vet inte om det behövs eller om det är olika även där. Kanske skickades en stående/öppen remiss att börja ivf när som vi vill direkt när inga fel visades för läkaren sa att vi inte behövde besluta oss direkt eller så utan bara ringa och meddela beslutet när vi fattat det och därefter startar vi, vi behövde inte heller börja direkt utan kan om vi vill ringa efter årsskiftet eller om ett år.

  • Snuttis2

    Remiss från gyn till rmc i slutet på oktober, tog alla prover, gjorde äggledarspolning o maken lämnade sitt bidrag för analys under slutet nov o början på dec! Sen fick vi tid för läkarsamtal och genomgång i jan! Startade behandlingen i februari då vi var tvungen att hamna rätt i cykeln innan start!

Svar på tråden Hur lång väntetid IVF? :)