Lammstek, tips på recept!
Jag har köpt en lammstek som jag som vanligt tänkte marinerna och tjoffa in i ugnen med lite rotgrönsaker.
Men! Jag vill göra något nytt!
Ge mig era bästa recept på tillagning av steken och era bästa tillbehör :)
Jag har köpt en lammstek som jag som vanligt tänkte marinerna och tjoffa in i ugnen med lite rotgrönsaker.
Men! Jag vill göra något nytt!
Ge mig era bästa recept på tillagning av steken och era bästa tillbehör :)
Släng i lite gul lök, klyftad, några vitlöksklyftor och 3-5 dl rödvin. In i ugnen, 125 grader i 5-6 timmar.
Om den är benfri - snitta upp den så att du får ett långt hyfsat platt köttstycke. Bred ut vitlöksost (eller smulad feta) och hackad persilja, salt och peppar. Rulla ihop och bind ihop med steksnöre innan du steker i ugnen som vanligt.
Vi brukar bara gnida i samt o peppar o sedan köra i lergryta på svag värme ! Servera till hemmagjort vitlök/persiljesmör med potatismos och haricot verts!!
Supergott o enkelt
Peta små hå i steken med kniv o lägg in vitlöksklyftor. Rubba den med örtsalt. Rosmarin o lite vitlöksolja eller smält smör med vitlök i.
Lägg den i ett ugnsfat med lök Rosmarin morötter och lite palsternacka. In i ugnen skya ofta och mycket och överstek den inte !
Servera med krämig rotsakgratäng och gör en sås av skyn.
Vi brukar grilla den. Servera med tzatziki och t ex kokt sparris till.