• Majsa

    Hur mycket "egentid " är rimligt?

    Jag lever med man och två barn, vi jobbar båda två men jag är deltidssjukskriven. Vi hamnar då och då i diskussionen kring "egentid" och ser väldigt olika på saken.. Mannen är ute på saker (träning någon kväll per vecka , egna aktiviteter några timmar nästan varje helg) men anser ändå att detta är för lite... Blir nyfiken på hur detta kan se ut för andra föräldrar..? Vad tycker ni är rimligt?

  • Svar på tråden Hur mycket "egentid " är rimligt?
  • Isola747

    Tycker nog någon kväll i veckan är rimligt. Om båda ska ha egentid flera gånger i veckan och dela upp helgerna med varsin egen dag finns ju ingen tid kvar att umgås som familj. Tycker det rimliga är att skaffa familj för att man vill vara med dem och då bör ju också största delen av livet spenderas med just dem. Sånt som känns nödvändigt, som träning, kan man ju lägga på kvällen då barnen ändå lagt sig om man inte kan göra det ihop ned barnen. Beror ju förstås på hur gamla barnen är men om man har yngre barn som inte stänger in sig på sina rum hela dagarna haha.

  • Kusin Krakel

    Nu är jag ensamstående så har inga egna erfarenheter men tänker att tiden ska räcka till lika mycket egentid för respektive vuxen, tid tillsammans och tid ned barnen.

  • Lena

    Båda ska ha möjlighet att få lika mycket egentid utan att partid och familjetid försvinner och hushållsarbetet påverkas annars är det för mycket egentid.

    För vår del funkar ett snitt på en kväll i veckan och en heldag per månad bra.

  • Carambolan

    Jag och min man har en varsin kväll i veckan då vi inte kommer hem från jobbet förrän sent. Övriga dagar sker "egentid" efter att barnen somnat. Sen är vi också överrens om att ungefär en heldag i månaden är det ok att vara borta från familjen. Inget hugget i sten förstås, men på ett ungefär och lika för båda. Vi har tre barn.

  • Anonym (A)

    Har en man som jagar älg, är borta en hel vecka först o sen en fre-lö-sö samma månad. Tycker ni att jag är snål om jag inte tycker att mer "egentid" den månaden borde behövas?

  • Duckan

    Vi har ingen uttalad sk egentid, men vi ser båda till att komma iväg på träning några ggr per vecka.

  • Majsa

    Kan säga att 1 helgdag per månad o tillfällen att träna kvällstid finns o mer därtill, ofta gör han något eget en stund varje helg men det räcker inte enligt honom. När han gjort något eget finns liksom behovet av att direkt börja prata om nåt nytt som han vill göra... Vi har det bra tillsammans men i detta förstår vi inte varann... Att jag också är sjukskriven innebär ju att jag egentligen skulle behöva så mycket av hans tid som möjligt för att kunna bli piggare..

  • Lena

    Det låter som ni skulle behöva lite hjälp att kommunicera. Förstår han inte dina behov?

  • Duckan

    Jag svarade inte på vad som är rimligt för det ser så olika ut för alla, men borta flera timmar varje helg tycker jag är ganska mycket om man ska hinna umgås hela familjen och göra saker.
    Vi gör saker på varsitt håll (då menar jag inte träning) nån gång ibland, men inte på regelbunden basis.

Svar på tråden Hur mycket "egentid " är rimligt?