• familjenjagh

    Rostfri diskbänk. Erfarenheter? Kvalitet?

    Vi går i köksplanerings tankar. Jag och min sambo vill ha en traditionell vanlig diskbänk i rostfritt stål. Den skall ha en totallängd på 2 meter. Med två standardstora hoar I mitten. 

    Jag är dock livrädd för att det med en gång skall bli små repor, perfektionisten i mig hade översköljts av ångest varje dag...

    Vad har ni för erfarenheter gällande diskbänkar i rostfritt? Någon firma som har måttbeställningar? Kvalitet? Är de som förr?

    Alla tips mottages tacksamt.

    Med Vänlig Hälsning 
    Johan och Hannah 

  • Svar på tråden Rostfri diskbänk. Erfarenheter? Kvalitet?
  • Mälaröbo

    En ny rostfri bänk är "för" fin. Första reporna skär i hjärtat, men när den har "repat till sig" är den fin igen!

  • Studentpappa

    Vi har rostfri del från -90 tal, alltid fläckigt och som sagt det blir ju repor. Vi väljer inte rostfri bänk nu när vi byter kök utan enbart nedsänkta diskhoar och hoppas vi blir nöjda. 


    Träna hårt, Ät bra, Dö ändå
  • Lucie i Småland

    Det finns ju väldigt olika kvalité idag. Kanske google lite efter "rostfri diskbänk" och be en återförsäljare om ett plåtprov. Vi köpte en som såg ganska matt ut. Och rostfritt är ju fram för allt hygieniskt om man gör den rent korrekt.
    I alla fall mycket bättre och lättare att hålla ordning på en rostfri bänk än att olja en träskiva hela tiden (det kämpade jag med innan). Eller ha konstiga kanter mellan infälld disklåda och laminatskivan (bänkskivan vi hade innan trä i en annan lägenhet).

  • NELJ
    Mälaröbo skrev 2017-10-30 21:44:02 följande:

    En ny rostfri bänk är "för" fin. Första reporna skär i hjärtat, men när den har "repat till sig" är den fin igen!


    Håller helt med. Skönhet och funktion! Skulle aldrig byta min vackra rostfria bänk som funnits sen köket byggdes på 50-talet mot något svårskött och känsligt i ek. Och nedsänkta hoar är ju bara opraktiskt med skarvar som blir äckliga med tiden.

    Om bänken blir fläckig får man helt enkelt torka av den lite oftare.
  • Stårschan
    NELJ skrev 2017-10-31 08:48:48 följande:
    Håller helt med. Skönhet och funktion! Skulle aldrig byta min vackra rostfria bänk som funnits sen köket byggdes på 50-talet mot något svårskött och känsligt i ek. Och nedsänkta hoar är ju bara opraktiskt med skarvar som blir äckliga med tiden.

    Om bänken blir fläckig får man helt enkelt torka av den lite oftare.
    Håller helt med. Vi valde att behålla vår otroligt praktiska långa rostfria diskbänk från 70-talet när vi renoverade köket - av den enkla anledningen att det inte fanns något bättre att hitta på marknaden. Moderna avlopp av den typ som till exempel finns i alla IKEAs hoar med nesänkt propp är ju direkt vidriga och jättesnuskiga, och svåra att hålla rena.
  • Stårschan
    NELJ skrev 2017-10-31 08:48:48 följande:
    Håller helt med. Skönhet och funktion! Skulle aldrig byta min vackra rostfria bänk som funnits sen köket byggdes på 50-talet mot något svårskött och känsligt i ek. Och nedsänkta hoar är ju bara opraktiskt med skarvar som blir äckliga med tiden.

    Om bänken blir fläckig får man helt enkelt torka av den lite oftare.
    Håller helt med. Vi valde att behålla vår otroligt praktiska långa rostfria diskbänk från 70-talet när vi renoverade köket - av den enkla anledningen att det inte fanns något bättre att hitta på marknaden. Moderna avlopp av den typ som till exempel finns i alla IKEAs hoar med nedsänkt propp är ju direkt vidriga och jättesnuskiga, och svåra att hålla rena.
  • sextiotalist
    Stårschan skrev 2017-10-31 08:53:22 följande:
    Håller helt med. Vi valde att behålla vår otroligt praktiska långa rostfria diskbänk från 70-talet när vi renoverade köket - av den enkla anledningen att det inte fanns något bättre att hitta på marknaden. Moderna avlopp av den typ som till exempel finns i alla IKEAs hoar med nedsänkt propp är ju direkt vidriga och jättesnuskiga, och svåra att hålla rena.
    Åh, jag svär, en massa skrymslen där det samlas skit och alltid (även om jag använder svinto) en smutsgul beläggning. Den som konstruerade dessa nedsänkta proppar borde få som straff att rengöra samtliga.
  • Stårschan
    sextiotalist skrev 2017-10-31 09:16:19 följande:
    Åh, jag svär, en massa skrymslen där det samlas skit och alltid (även om jag använder svinto) en smutsgul beläggning. Den som konstruerade dessa nedsänkta proppar borde få som straff att rengöra samtliga.
    Med tanke på att de har tagit över marknaden helt så tänker jag det måste ju finnas NÅGON fördel med dem, men jag kan för mitt liv inte komma på vad det i så fall skulle vara.
  • sextiotalist
    Stårschan skrev 2017-10-31 09:22:58 följande:
    Med tanke på att de har tagit över marknaden helt så tänker jag det måste ju finnas NÅGON fördel med dem, men jag kan för mitt liv inte komma på vad det i så fall skulle vara.
    Det är väl det att man inte behöver köpa en propp att sätta i.
  • sextiotalist
    Stårschan skrev 2017-10-31 09:22:58 följande:
    Med tanke på att de har tagit över marknaden helt så tänker jag det måste ju finnas NÅGON fördel med dem, men jag kan för mitt liv inte komma på vad det i så fall skulle vara.
    Och med tanke på hur många icke funktionsdugliga saker som tagit sig in på marknaden så finns det väl bara ett svar "Allt går att sälja med mördande reklam"
Svar på tråden Rostfri diskbänk. Erfarenheter? Kvalitet?