• Äldre 5 Nov 20:15
    13243 visningar
    10 svar
    10
    13243

    Gammal grädde

    Hej. Vet med mig att jag fick i mig gammal grädde i potatismoset (så alltså inte uppvärmt sen) är gravid i vecka 32 och undrar om de är någon risk ?

  • Svar på tråden Gammal grädde
  • Äldre 5 Nov 20:25
    #1

    Var grädden sur eller möglig?

  • Äldre 5 Nov 20:30
    #2

    Kom en klump först men försökte ta bort allt. Sen var jag så hungrig så jag åt och nu har jag ångest över de.men smaka inget konstigt.

  • Äldre 5 Nov 20:51
    #3
    91Svesse skrev 2017-11-05 20:15:18 följande:

    Hej. Vet med mig att jag fick i mig gammal grädde i potatismoset (så alltså inte uppvärmt sen) är gravid i vecka 32 och undrar om de är någon risk ?


    Brukar det inte vara klumpar i grädde? Är du rädd för listeria? Jag var jätterädd för det när jag var gravid. Det var ju extremt överdrivet förstås, men man kan ju inte rå för hur man känner. Vad tänker du skulle kunna vara farligt med gammal grädde?
  • Äldre 5 Nov 20:59
    #4

    Jag är nog mest rädd för listeria.. tror du man kan få de av gammal grädde? Den gick ut den 1 nov..skulle aldrig förlåta mig själv om något hände nu ???? man är ju så nojig..

  • Äldre 5 Nov 21:10
    #5

    Listeria får man av smörgåspålägg. Det du fick ut var fett, koncentrerad grädde nästan smör. Inget farligt alls. I Storbritannien kan man köpa det på burk under namnet clotted cream.

  • Äldre 5 Nov 21:11
    #6

    Grädde håller ett par veckor efter bäst före så länge det inte möglar.

  • Äldre 5 Nov 21:18
    #7
    91Svesse skrev 2017-11-05 20:59:49 följande:

    Jag är nog mest rädd för listeria.. tror du man kan få de av gammal grädde? Den gick ut den 1 nov..skulle aldrig förlåta mig själv om något hände nu ???? man är ju så nojig..


    Tror verkligen inte det är någon fara! Det är extremt ovanligt att folk får det. Då borde ju ingen, speciellt inte gamla människor, äta något av det som gravida avråds ifrån eftersom listeria är allvarligt för alla som drabbas. Jag vet hur du känner dock, jag var likadan! Usch vad jobbigt det var att gå runt och ha ångest för det man åt. Oron är överdriven. Det kommer gå bra!
  • Äldre 6 Nov 08:09
    #8

    Man brukar ju till och med baka på sur grädde och mjölk. Förr i tiden gjorde folk till och med filmjölk själva på mjölk som surnat. Om det finns mos kvar så värm det ordentligt.

  • Äldre 6 Nov 13:23
    #9

    Grädde separerar när det står. Inget du ska oroa dig över

  • Äldre 6 Nov 14:55
    #10

    Jag vet hur det är att vara orolig för att man "dödat barnet" för att man råkar få i sig något olämpligt, det är så jobbigt! 
    Som de flesta redan skrivit så är det absolut ingen fara att få i sig lite för gammal grädde. Jag lovar att du kommer kunna le åt det här så småningom. En gång när jag väntade barn så blev jag UTOM MIG av oro för att jag råkat äta en blodpudding som "kanske inte var genomstekt". Jag var så ledsen och ängslig och spenderade flera timmar åt att undersöka om jag kanske "dödat barnet" med blodpuddingen, och det var absolut inte roligt. 
    Men nu i efterhand kan jag le åt det. Kram på dig!


    Vecka 16 - BF 20 april 2018 - babystrumporna.blogg.se
Svar på tråden Gammal grädde