• Mariawall

    9 1/2 månad snuttar hela nätterna. Hjälp!

    Min dotter var sedan födseln väldigt ?lätt? att ha å göra med. Hon har vankat på natten och ätit och sedan somnat om i sin egna säng. Vi har tidigare inte samsovit med henne. Rund 6 månader började hon sova mellan 6-8 timmar i streck. Hon har tidigare aldrig ammats till sömn utan ville ha sitt space när hon somnade. Rena drömmen som förälder såklart.

    Sedan vid 7 1/2 månad ändrades allt. Tänkte såklart på separationsfasen och fortsatte att följa hennes behov som nu ändrades til att hon ville sova i vår säng och skulle ammas stora delar av natten. Sedan har det eskalerat och bara blivit värre. Hon har också varit sjuk mycket på senaste tiden vilket gjort att jag lyssnat på hennes närhetsbehov.

    Nu börjar jag bli väldigt trött. Hon sover högst 2 timmar från det att jag lagt henne i sin säng på kvällen vid 19. Så från ca 22 ligger jag med henne k sängen och hon snuttar och snuttar, vaknar så fort hon tappar bröstet. På dagarna tar hon napp men tokvägrar på natten. Jag vill gärna fortsätta amma henne ett bra tag till men inte hela nätterna. Jag vill kunna få avlastning av pappan men som det är nu skriker hon så mycket att jag inte orkar mer än någon minut innan jag ger upp och ger henne bröstet. Hon tar inte flaska.

    Har någon något råd? Kan jag komma att bli tvungen att sluta amma henne helt för att få bort det här beteendet på natten? Börjar bli desperat och känner mig deprimerad då jag sover otroligt dåligt och har gjort de senaste 2 månaderna vilket gör mig till en inte lika aktiv mamma på dagarna som jag vill vara.

Svar på tråden 9 1/2 månad snuttar hela nätterna. Hjälp!