• Anonym (Funderar)

  Värt att lägga ner tid och energi på att måla/tapetsera?

  Har ett hus som är byggt 1980, beläget i en kommun med låga bostadspriser. Huset har fräscht tak, el, stomme och vatten förstås, men det är furutak, furupanel på vissa ställen och tapeterna är bedrövliga. Köket gräsligt. Om jag tar kraft och ork, målar och fräschar upp samt byter kök gissar jag att det blir mer lättsålt? Eller är det sånt köpare vill göra själva? Hur resonerar ni?

 • Svar på tråden Värt att lägga ner tid och energi på att måla/tapetsera?
 • nnnnnnnn

  Jag gissar att det är värt att köpa en roller, några burkar vit färg och måla över allt i vitt. Men hör med en mäklare så får du säkert bra råd av dem.
  Byggmax har en matt vit tak/vägg-färg för 149 kr (10 liter). Handlar du alltså 100 liter färg så har du bara lagt ut 1500 kr och det borde gå att få igen. Många har svårt att se potentialen i rum med fula/gamla tapeter och färger. Blaska över med vit färg så kan de se hur "ljust och fräscht" det är...

  Byta kök tror jag är svårare att få igen när det är låga priser.
  Är köket väldigt illa, trasigt och så, så kanske det är värt att göra det, men jag är tveksam. Är det helt men fult, så kan du rolla över luckorna så det blir ljust och fint där med.
  Annars får man göra det till något positivt i annonsen tex: Huset har nyrenoverade ytskikt i nästan alla rum, men i köket har du som köpare möjlighet att själv bestämma hur du vill ha det när du renoverar det...

Svar på tråden Värt att lägga ner tid och energi på att måla/tapetsera?