• Ballu

  Hur många har blivit bra med antidepressiva?

  Hej! Jag undrar om ni som äter antidepressiva mår bra med dem och isåfall hur illa ni mått tidigare? Vad för läkemedel/dos använder ni?

  Hur bra mår ni? Funkar vardagen?

 • Svar på tråden Hur många har blivit bra med antidepressiva?
 • Anonym (Bästa!!!)

  Jag började med Sertralin för snart 3 månader sen och när den började verka så gick jag runt och bara väntade på att nej, det kan inte va så här bra? Snart kommer jag må dåligt igen. Men det händer aldrig. Alltså DEN känslan, att för första gången i livet va i ett normaltillstånd som innebär att må bra och va glad är jag SÅ tacksam för. Har lång dos, 50 mg. Förut var jag orolig, ledsen mycket, ångest, kände mig aldrig glad så där som man tydligen ska göra. Jag kan se FRAM emot saker! Har gjort så mycket kul de senaste månaderna och mitt självhat har liksom bara dragit sin kos. Är 34 år och väntat på att få må så här hela livet! Känns obeskrivligt! Folk runt omkring mig säger att jag verkar annorlunda, att det strålar om mig. Jag kan ha rutiner o inte sova för länge för att det tar emot att gå upp. Har inte varit ledsen nånting (förutom över sånt som medicin inte rår på) utan tar liksom lätt på saker, fastnar inte i dåliga tankar som tar massa energi o jag skakar lätt av mig om det dyker upp nåt som tidigare hade kunnat få mig känna mig ful o värdelös. Nu ere ba fuck it, jag har inte tid att gräva ner mig i destruktiva tankar! Sååå skönt!!!

 • X3mt

  Va extremt dålig innan jag började asså det va verkligen värsta jag sätt och mycket värre än mina vänner som haft samma problem så har prövat 2 olika.

  Prova först 70mg zoloft funka ej för mig, gick över till 30mg fluoxetin mådde verkligen bra asså som jag mådde innan jag fick psykisk ohälsa och har flertal diagnoser och hjälpte alla förutom adhd fasst de hjälpte adhd också...lite.

  Kan leva ungefär som de flesta andra nu för kunde ju ej lämna mitt hus innan eller åka buss eller bil eller någonting. :)

 • magicmint

  Jag kan med heder och samvete säga att jag blev jättebra med sertralin, i början var det jobbigt då jag var väldigt tom inombords, yr, men efter en tid så gick det över och mår jättebra!!

  Jag klarar av att jobba, jag klarar av att träffa folk om jag känner för det, jag kan vara spontan om jag känner för det (Även om jag är en riktig planerare) jag orkar helt enkelt att leva!


  Det enda nackdelen är väl att jag inte har några hungerkänslor så får ställa larm när jag ska äta om jag är ensam hemma. 


  Mitt tips är att du provar dig fram, det är inte farligt och inte beroendeframkallande! 
  Lycka till 

 • magicmint

  Kan tillägga att jag mådde jättedåligt i social fobi, anorexi, lätt depression innan jag började äta sertralin.


  Visst har jag en del problem kvar men det är hanterligt och jag ser något form av ljus i tunneln, även om vägen är lång liksom.


  Jag äter 50mg och har inga planer på att höja dosen, 


   

 • Ballu

  Tack för svaren! Skönt att man kan må bra och gå på antidepressiva, ska pröva mig fram!

 • magicmint
  Ballu skrev 2017-11-26 18:00:07 följande:

  Tack för svaren! Skönt att man kan må bra och gå på antidepressiva, ska pröva mig fram!


  Du kan absolut prova dig fram! Det som är bra att ha i åtanke är att de första veckorna så kan dippa rejält och undra vad det är man tar, men sedan kommer det släppa och man mår bra igen. :) Såklart olika för alla, men värt att prova iallafall.
 • Ballu

  Fler som mår bra med antidepressiva? Vilka preparat tar ni?

  Jag har testat brintellix nu och tycker den ger en viss ångestdämpning. Fast viss rastlöshet och oro finns kvar. Vilka preparat funkar för er? Någon som testat citalopram?

 • hejmarie21

  Började med pregabalin för ca 3 veckor sedan och mår mycket bättre! Var sjukskriven i ett halv år och mådde skit, Mår inte helt 100 men är i i upptappnings fasen och skulle verkligen rekommendera dig att göra försök. 
  Jag har alltid haft piller forbi och var livrädd när jag började och inbillade mig nog nästan alla bieffekter man kunde ha. :) 

 • RaYzLeR

  Mina tvångstankar blev bättre med antidepressiva. Innan så hade jag tvång med att kolla att spisen var avstängd, samt att jag var tvungen att plocka upp skräp och slänga när jag var utomhus. Jag tar Sertralin.

Svar på tråden Hur många har blivit bra med antidepressiva?