• Anonym (D)

    Gravid i v. 6, är det farligt att äta mat som passerat "bäst före"-datumet?

    Maten smakade bra och är uppäten, så kag tänker att det är grönt ljus. Eller? Fostret lever ju bara på gulkroppen ännu?

  • Svar på tråden Gravid i v. 6, är det farligt att äta mat som passerat "bäst före"-datumet?
  • Anonym (J)

    Gulkroppen? Du menar gulesäcken va?

    Men nej, det är ingen fara. Men i framtiden; ät bara mat som är nyproducerad, alltså har mer än halva tiden kvar innan den går ut.

  • Anonym (D)
    Anonym (J) skrev 2017-11-25 22:31:57 följande:

    Gulkroppen? Du menar gulesäcken va?

    Men nej, det är ingen fara. Men i framtiden; ät bara mat som är nyproducerad, alltså har mer än halva tiden kvar innan den går ut.


    Ja! Men Gud, det märks att man är gravid iaf. :D

    Jag ska tänka på det :)
  • Anonym (ish)
    Anonym (J) skrev 2017-11-25 22:31:57 följande:

    Gulkroppen? Du menar gulesäcken va?

    Men nej, det är ingen fara. Men i framtiden; ät bara mat som är nyproducerad, alltså har mer än halva tiden kvar innan den går ut.


    Vilket idiotiskt, genomkorkat råd!

    Ts, ät med gott samvete all man som efter "bäst-före" luktar och smakar bra. Det är inget fel på det. Det heter inte "oätligt-efter" utan "bäst-före"!
  • Anonym (F)
    Anonym (J) skrev 2017-11-25 22:31:57 följande:

    Gulkroppen? Du menar gulesäcken va?

    Men nej, det är ingen fara. Men i framtiden; ät bara mat som är nyproducerad, alltså har mer än halva tiden kvar innan den går ut.


    Men gud lägg av.
  • Anonym (Roxan)
    Anonym (ish) skrev 2017-11-25 22:35:33 följande:

    Vilket idiotiskt, genomkorkat råd!

    Ts, ät med gott samvete all man som efter "bäst-före" luktar och smakar bra. Det är inget fel på det. Det heter inte "oätligt-efter" utan "bäst-före"!


    Mja... När det gäller en del varor (tex rökt lax, färdigskivade charkprodukter, etc.) är rådet fakiskt att äta nyproducerat alternativt att frysa varan först. Listeriabakterier ger lindriga symptom för den som är frisk men kan orsaka fosterdöd.
  • EpicNurse
    Anonym (ish) skrev 2017-11-25 22:35:33 följande:

    Vilket idiotiskt, genomkorkat råd!

    Ts, ät med gott samvete all man som efter "bäst-före" luktar och smakar bra. Det är inget fel på det. Det heter inte "oätligt-efter" utan "bäst-före"!


    Anonym (F) skrev 2017-11-25 22:37:20 följande:

    Men gud lägg av.


    Fast man ska undvika pålägg, kött och fisk som närmar sig utgångsdatum när man är gravid. Som ickegravid kan man äta hur nära eller långt efter bästföredatumet man vill, men gärna inte som gravid. Det kan ni läsa om på livsmedelsverket.
    ~ Sjuksköterska inom gynekologi och kvinnosjukvård ~
  • Anonym (D)
    Anonym (Roxan) skrev 2017-11-25 22:39:02 följande:
    Mja... När det gäller en del varor (tex rökt lax, färdigskivade charkprodukter, etc.) är rådet fakiskt att äta nyproducerat alternativt att frysa varan först. Listeriabakterier ger lindriga symptom för den som är frisk men kan orsaka fosterdöd.
    Ok. Kött äter jag inte alls som vegetarian. Hade ätit färsk tortellini med grönsaksfyllning som gick ut i förrgår. Dock förvarad i kylskåp och tillagad i ugn.
Svar på tråden Gravid i v. 6, är det farligt att äta mat som passerat "bäst före"-datumet?