• caro1

    tips på kasslerrätter?

    jag skall laga mat med kassler...någon som har en god gryta eller gratäng?

  • Svar på tråden tips på kasslerrätter?
  • Lola Jämtland

    Senast igår eftersöktes det samma sak av en annan medlem så om du kikar runt lite lär du nog hitta den tråden. O säkert fler i samma ämne.

  • roha

    Vi brukar göra kassler i pasta o curry-röra. Jättesmarrigt!

  • Tossemaja

    Jag har ett gott o lättlagat tips!
    Skiva kasslern i tunna bitar, lägg i en ugnsform. Blanda Blå bands championsoppa med 4 dl vatten o 2 dl mjölk. Slå det över kasslern o in i ugnen, 175 gr tills det har fått fin färg.
    Servera med ris o grönsaker - supergott!

  • flygare

    Jag gör en gratäng som är jättesmarrig.

    Lägger kasslerskivor i en ungsform, lägger på skivade färska tomater, strör över purjolök. Häller på tomat och basilika creme fraiche toppar med riven ost.

    In i ugnen 175 grader ca 20-30 min och serverar med ris till

  • Miiiaaa

    Kassler africana med paprikaris:

    500g kassler
    2½ dl matlagningsgrädde
    1 tsk curry
    saften av 1 apelsin
    2 msk mango chutney
    2 skivade bananer
    2 msk riven cocos

    Sätt ugnen ¨på 225grader
    Lägg kasslern, skivad eller i tärningar (en smaksak) i botten på en ungsfast form
    Rör samman grädde, cúrry, apelsinsaft och kokos till en sås, häll den över kasslern, grädda i 20 min, fördela de skivade bananerna över kasslern de sista fem min i ungen.

    Paprikaris:
    1 gul, 1 grön, 1 röd paprika
    1 gul lök
    1 msk olja
    4 dl fullkornsris
    8dl vatten
    1,5 tsk salt

    Hacka löken och tärna paprikorna, fräs i en kastrull tillsammans med oljan i några minuter. Tillsätt vatten, salt och ris, koka på vanligt sätt i ca 20 min.

    SUPERGOTT!

  • caro1

    tack
    jag hittade den gamla tråden...jag har lagt den i mina favoriter nu så kan jag kolla igenom

  • Glad i hågen

    Bred kokt ris i botten på en ugnssäker form. Varva kasslerskivor med anananasskivor ovanpå. Strö över riven ost. Häll över en sås av grädde, salt, peppar, ev. lite hackad lök och curry. In i ugnen tills allt är genomvarmt och kasslern fått lite färg. Mmmm!

    En annan variant som jag har blivit bjuden på en gång var päronhalvor med mögelost på kasslern, och så tror jag detvarvispad grädde blandad med chilisås bredd över. Det var också väldigt gott!

  • Glad i hågen

    Här är en till. Bred vitlöksost runt hela kasslerbiten och vira in den i smördeg. Pensla med ägg och baka i ugnen.

Svar på tråden tips på kasslerrätter?