• Äldre 30 Dec 17:19
    8180 visningar
    9 svar
    9
    8180

    Nyårsmat

    Jag ska överraska särbon imorgon och komma med lite god mat. Har alltid varit själv tidigare nyårsaftnar, eller varit ute, och inte brytt mig om mat. Men vad lagar man till nyår? Vad lagar ni? Kom med tips!


    Gräv inte en grop åt andra, det kan de göra själva...
  • Svar på tråden Nyårsmat
  • Äldre 30 Dec 17:26
    #1

    Till förrätt ska vi ha hummerskagen med pepparrot på grillat surdegsbröd, rådjurssadel med hasselbackspotatis, sås och brysselkål till huvudrätt och sen färdigköpta minibakelser till efterrätt :P

  • Äldre 30 Dec 17:34
    #2

    Vi bjöd in till lite nyår idag, vi ska åka på nyårskryssning imorgon. Så mina 2 nyårsmenyer är:

    Hemma:
    Tilltugg: Parmesankex
    Förrätt: Mini ramen bowl
    Varmrätt: Lasagne gjord med salsiccia, spenat, och 3 ostar
    Efterrätt: Nutellapaj med oreo-botten

    På kryssningen:
    Apptitretare: Löjromssnittar med smetana och "crunch" (?) på rågbröd
    Förrätt: Räkor, gravad lax, soja- och ingefärsemulsion, yuzupärlor
    Varmrätt: Helstekt reninnanlår, pumpapuré, svartrot, skogschampinjoner, hjortronmylta, ginmarinerade äpplen, tranbär, viltsky och rotsaksgratäng
    Dessert: Chokladmoussebakelse med karamell och svartvinbärspuré


    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
  • Äldre 30 Dec 17:38
    #3
    Aniiee skrev 2017-12-30 17:34:11 följande:
    Vi bjöd in till lite nyår idag, vi ska åka på nyårskryssning imorgon. Så mina 2 nyårsmenyer är:

    Hemma:
    Tilltugg: Parmesankex
    Förrätt: Mini ramen bowl
    Varmrätt: Lasagne gjord med salsiccia, spenat, och 3 ostar
    Efterrätt: Nutellapaj med oreo-botten

    På kryssningen:
    Apptitretare: Löjromssnittar med smetana och "crunch" (?) på rågbröd
    Förrätt: Räkor, gravad lax, soja- och ingefärsemulsion, yuzupärlor
    Varmrätt: Helstekt reninnanlår, pumpapuré, svartrot, skogschampinjoner, hjortronmylta, ginmarinerade äpplen, tranbär, viltsky och rotsaksgratäng
    Dessert: Chokladmoussebakelse med karamell och svartvinbärspuré
    Hemmaalternativet lät fint! Gillar när det är enkelt om man ska göra det själv.
    Gräv inte en grop åt andra, det kan de göra själva...
  • modsey
    Äldre 30 Dec 17:44
    #4

    Smått innan

    Crustader med brieost och en klick marmelad in i ugnen t osten smälter

    Små snittar med rökt kött o pepparrot och en med räkor och en klick löjrom

    Miniråbiffar

    Förrätt jordärtskockssoppa med steka kantareller eller pilgrimsmussla i

    Varmrätt etrecote ( kolgrillad) och potatiarosor med krämig pepparssås

    Desser Creme bryle

  • Äldre 30 Dec 17:49
    #5
    CinnamonGirl skrev 2017-12-30 17:38:50 följande:
    Hemmaalternativet lät fint! Gillar när det är enkelt om man ska göra det själv.
    Ja, det är en fördel, faktiskt, att det är lite lagom enkelt. Avancerad mat lagar jag hellre på jobbet isf =P
    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
  • Äldre 30 Dec 17:50
    #6
    modsey skrev 2017-12-30 17:44:58 följande:

    Smått innan

    Crustader med brieost och en klick marmelad in i ugnen t osten smälter

    Små snittar med rökt kött o pepparrot och en med räkor och en klick löjrom

    Miniråbiffar

    Förrätt jordärtskockssoppa med steka kantareller eller pilgrimsmussla i

    Varmrätt etrecote ( kolgrillad) och potatiarosor med krämig pepparssås

    Desser Creme bryle


    Du lyckades få till all franskan utom det sista =P

    Låter supergott....
    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
  • modsey
    Äldre 30 Dec 18:42
    #7
    Aniiee skrev 2017-12-30 17:50:56 följande:

    Du lyckades få till all franskan utom det sista =P

    Låter supergott....


    Ha a ja jag såg det. Fast så jäkla mycket franskt var det iofs inte i menyn.
  • Äldre 30 Dec 18:56
    #8

    Vår nyårsmeny:

    Tryffelsalami, oliver, örtmarinerad fetaost

    Svartrotssopppa

    Lammfile, potatis- och jordärtskocksgratäng, rödvinssky, körsbärstomater på kvist i ugn

    Pannacotta med torkade katrinplommon och aprikoser i vinlag

    Ostbricka

    För mig är det viktigt att det förutom att det är gott går att förbereda det mesta. Har allt för många gånger spenderat större delen av kvällen i köket när vi har gäster. Urtrist.

  • Mascar­aklump­ar
    Äldre 30 Dec 20:51
    #9

    Förrätt: creme ninon, räkor, vaktelägg
    varmrätt: kalventrecote, shalottenmarmelad, trumpetsvamp, rödvinssås, potatiskaka
    efterrätt: chokladsoufflé, hemgjord vaniljglass

Svar på tråden Nyårsmat