Väktargnäller skrev 2018-01-12 19:43:24 följande:
Är båda siffrorna anatal gram protein per hundra gram bönor/ärtor/linser?
När de är torra utgör mängden protein en större del av vikten. När de kokat har de tagit upp en massa vatten och andelen protein minskar i förhållande till vikten. Men mängden protein är densamma.
Ja jag tror det är per hundra gram i båda fallen brukar vara så på de flesta produkter när de ska redovisa innehåll i protein fett kolhydrater men mera.
Så du menar att exempelvis 100 gram torkade linser som kokas bli kanske flera gånger mer i vikt säg 400 gam avrunnet vilket ger 5 gram per hundra gram protein ? funderar på hur man kan få ut så mycket protein till så låg volym som möjligt vet inte riktigt vad grodda är men om det skulle ge mer ? behöver ha protein genom växtbaserad kost och eftersom jag är ganska lång och väger en del och man behöver 2x sin vikt i protein så blir det en del. Även om man tar växtbaserade proteindrinkar.
Tack för svar.