• aaangeliicaa

    Inderal/betablockare

    Hej!

    Har precis fått utskrivet inderal 10mg & lergigan. Blir nervös, skakar och generad hela tiden! Nu är frågan hur många inderal man behöver ta för att sluta bli generad och nervös. Skakningarna försvann med 20mg, men inte resten. Läkarens rekommendation fungerar tydligen inte. Hur många tar ni? Någon som har erfarenhet av dessa? Är det farligt att ta för många? Har läst vissa som tar upp emot 160mg..

  • Svar på tråden Inderal/betablockare
  • 1234568

    Du kan nog ta mera än så. 20-30 mg 2-3 gånger dagligen är rekommenderad dos för besvären du beskriver. Vid vissa andra tillstånd så är dosen mycket högre, upp till 240 mg/dygn (tom högre ibland). Men dessa doser ska man ju inte ta om man inte är i behov av det.

    Du får ta och testa dig fram vilken dos som passar dig. Risken för biverkningar är ju såklart större vid högre doser. Då är det andfåddhet och långsam puls som dominerar (läs innehållsförteckningen så du vet vilka biverkningar som kan uppstå).

  • aaangeliicaa

    Ska man alltså ta 20-30mg direkt och sen ta lika mycket några timmar senare? Eller kan man trycka i sig 5 st direkt? Har du någon aning hur så ?låga doser? kan hålla sig i?

  • 1234568

    Man ska ju gärna håla sig till den doseringen som läkaren skrivit. Men inte heller han kommer ju veta vilken dos du behöver för att må bra.

    Men ja, du kan ta 20-30 mg på en gång, och när du känner att symptomen kommer tillbaka så tar du ny dos. 2-3 gånger per dag kan du ta det här. Det är dosen som rekommenderas för hjärtklappning utan bakomliggande hjärtfel.

    Och du behöver inte oroa dig för att överdosera med den dosen. Vid vissa tillstånd så har man doser på 200-300 mg per dag. Inte heller det är en överdos. Men det ska du inte ta för din åkomma. Testa att ta 20 mg på en gång först, och se hur det fungerar. Om du tycker det behövs mer, så testa 30 följande gång.

Svar på tråden Inderal/betablockare