• Sara101010

    Tycker ni att det är fel att ha barnet på dagis?

    Märker att många tycker att man inte ska ha barnen på förskolan.Vad tycker ni? Är det bra/dåligt? Om man bara har ett barn så behöver ju barnet vänner. Vem ska den umgås med hela dagarna? Tycker även att det jobbigt för föräldern att stanna hemma så länge.

    Tycker själv att långa dagar på förskolan kan vara jobbigt,men 5-6 timmar är ju lagom?

    Ni som jobbar på förskolan vad har ni för åsikter?

  • Svar på tråden Tycker ni att det är fel att ha barnet på dagis?
  • Anonym (Kvinna37)

    Så här är det iaf. Små barn har inget behov av dagis, inte förrän de når ca 3 års ålder och börjar utveckla sin personlighet. Ja jag vet att de redan är små "personer" innan men det är inte samma sak som att hjärnan har utvecklats tillräckligt för att man faktiskt ska kunna tala om att de har nått en viss medvetenhet. Innan denna ålder har de inget behov av socialisering, att träffa andra barn osv. Det är något vi vuxna tillskriver dem, ofta för att vi själva inte skulle vilja vara ensamma och faktiskt är det också en praktisk bortförklaring för föräldrar som måste tillbaka till arbete. Det är inte "legitimt" att vara hemma längre än ett år från arbetet, då är man konstig i mångas ögon.

    Små barn mår bäst av att vara i en trygg miljö tillsammans med de personer de känner bäst, dvs föräldrarna, andra släktingar, nära bekanta osv. istället för att tävla om uppmärksamheten från ett fåtal vuxna som de dessutom först ska anknyta till och lära känna.

    Du pratar om 5-6 timmar som om det minsann inte är särskilt illa. För ett litet barn är det en evighet! Utan mamma och pappa i en fullständigt vild miljö som även i de absolut bästa fallen aldrig kan mäta sig med det de är vana vid. Barn har en annan tidsuppfattning, för dem är 5-6 timmar som om du skulle behöva vara på jobbet ungefär minst dubbelt så länge. Lagom? Nej, de flesta barn spenderar för mycket tid på förskola och ju yngre desto sämre. Tänk på att av deras 24 timmar så sover de ca 12 av dessa under natten, 6 timmar går åt till förskolan och föräldrarna får ca 6 timmar också men ju äldre barn blir desto mer tid är de i skolan och mindre med föräldrarna.

Svar på tråden Tycker ni att det är fel att ha barnet på dagis?