www.koket.se/tina_nordstrom/efterratter_och_godis/frukt_och_bar/citronkram_med_notkrisp_och_granatapplen/
Citronkräm med nötkrisp!
Jätteenkel, särskilt om man skippar att fixa nötcrispen och bara tar nötblandning på (eller honungsrostade nötter).
Du behöver 4 dl grekisk yoghurt 3 msk lemon curd 1 dl grovhackade osaltade cashewnötter 0,5 dl grovhackade skalad mandel 2 msk socker 1 kula smör, ca ½ msk bakplåtspapper 1 st granatäpple 1 st citron
Gör så här
Lägg smöret, nötterna och sockret i en stekpanna, låt det bli karamelliserat. Gyllenbrunt. Häll upp allt på ett bakplåtspapper. Blanda yoghurt och lemon curd i en skål, fördela i 4 glas eller små skålar. Halvera granatäpplet och ta ur "kärnorna" och saften. Fördela nötterna på citronkrämen, lägg på granatäpple-kärnorna. Och avsluta med att riva lite citronskal över.