Syltkakor - vilken sylt?
Vill baka syltkakor och det står att man ska använda en fast sort sylt. Men vilken är det? Bakat det ett par gånger och sylten flyter alltid ut. Har ni några smarta tips? Eller tips om en bra sylt?
Vill så gärna lyckas :)
Vill baka syltkakor och det står att man ska använda en fast sort sylt. Men vilken är det? Bakat det ett par gånger och sylten flyter alltid ut. Har ni några smarta tips? Eller tips om en bra sylt?
Vill så gärna lyckas :)
en med mycket emulgeringstillsatser i.
Jag tycker tjockare trög sylt är bättre än de lösa. Jag gillar hallon eller vinbär.
Brukar göra på egen hemlagad hjortronsylt. Hjortron och socker som jag kokar upp, thats it! :)
en med mycket emulgeringstillsatser i.
Du kanske bara använder för mycket sylt? Jag gjorde det misstaget första gångerna jag gjorde syltkakor sen lärde jag mig att jag måste vara snålare med sylten än jag tänkte.
Annars kan jag tipsa om sylt med bären någorlunda hela i, tex blåbärssylt och fiska upp mest när eller använda frysta bär, hela eller som du tinat och mosat lite.
Lycka till.
En fast sylt är sylt som innehåller mycket pektin. T.ex citrusfrukter, hallon, lingon och äpplen innehåller pektin i sig själva, tillsätter man pektin kan man få en fast sylt av frukt/bär som inte innehåller pektin egentligen.
Jag brukar köra med marmelad, hallonmarmelad. Det har lagom tjock konsistens för mig