• Anonym (kämpande mamma)

    Kan man få ensam vårdnad

    Har gått isär med mitt ex för 4,5 år sedan. På den tiden har han inte haft kontakt med oss på ca 4,3 år. Sista samtalet han ringde ville han jag skulle betala en räkning för honom och när jag vägrade så började han i vanlig ton hota mig med det ena och andra. Det har förekommit våld i hemmet men då jag var för rädd att anmäla medan det pågick fanns inga bevis när jag väl vågade göra anmälan då han flyttat ut. 
    Nu känner jag mig äntligen stark nog att orka genomföra en vårdnadstvist och utsättas för hans psykspel och mytomani. Men är så orolig att jag utsätter mina barn för detta utan att ha en chans till att vinna. Har tre barn med speciella behov och två av dem minns inte ens att de haft en "pappa", om man kan kalla någon som inte ville spendera någon vaken tid med dem. 
    Tar gärna emot tips och råd från er som varit med om denna ruljans med vårdnadstvist.

  • Svar på tråden Kan man få ensam vårdnad
  • Anonym (mmmm)

    Klart du ska söka ensam vårdnad, tycker jag. Mitt tips är att anlita en advokat på en firma som specialiserar sig på vårdnadstvister så att du får bäst hjälp. Kolla vad som finns i din närhet. 

    Det min mans advokat tryckte på var samarbetssvårigheterna, dvs att det inte är någon ide att ha gemensam vårdnad för det fungerar inte och går ut över barnen (och det gör det väl om de knapps ser sin pappa, och du då antar jag, inte kan få underskrifter osv?) 
    och om han nu varit så lite i deras liv och inte funkar, så bör det inte vara så svårt att få vårdnaden. 

    Och givetvis alltid spara allt som han ev ringer om eller skriver om. 

  • Anonym (kämpande mamma)
    hej. nej han har haft noll kontakt samt umgänge. Vi har inget samarbeta och allt där hans underskrift krävs har andra instanser fått sköta då jag inte haft nummer eller adress till honom. Så skolvalet fick den handläggaren kring detta ringa honom och be om godkännande då jag faktiskt inte vågar ha kontakt med honom pga av hur vi haft det innan. Det riktigt jobbiga är att han har en ny familj så utåt sett är han alltid den trevlige och snälle, tog många år innan jag vågade erkänna för mina vänner och min familj hur mitt liv med honom varit. han har hittils inte hört av sig för födelsedagar, namnsdagar eller jul te x.
Svar på tråden Kan man få ensam vårdnad