• Äldre 8 Jun 21:57
    22042 visningar
    5 svar
    5
    22042

    Vad ta med sig till camping

    Hej, skall tälta på camping i sommar, kanske några olika till och med. Funderar på om man ska ta med stormkök eller typ vanlig kastrull för matlagning. Brukar de finnas typ spis att använda på alla campingar? vad blir smidigast? Vi har med oss en liten grill där vi tänker att de blir grillat varje dag med kött som vi köper dagsfärskt. Men till frukost vill jag gärna ha lite ägg och kaffe tex. Och så blir de väl lite potatis och pasta kan jag tänka mig. kanske mysigare att köka vid tältet på ett stormkök än å trängas bland massa andra i ett allkök?

  • Svar på tråden Vad ta med sig till camping
  • Äldre 9 Jun 09:45
    #1
    +1

    Nej alla campingar har inte tillgång till kokplatta/spis. Så stormkök rekommenderas.

  • Kusin Krakel
    Äldre 9 Jun 10:07
    #2
    +1

    De allra flesta campingar har kök, sån info brukar också framgå när man läser om campingen ifråga. Tror det främst är rena vildmarkscampingar som inte har kök alls, om vi pratar Sverige.

    Dock är ett stormkök bra ändå, man kan ju använda de kastrullerna på en vanlig spis också och det tar liten plats.

    Nåt som kan vara bra om ni ska bilcampa och alltså har plats är en balja så att ni enkelt kan bära disk och så till köket för att diska.

  • Äldre 20 Jun 09:44
    #3

    tack!

  • Thu 5 Oct 2023 01:30
    #4
    Hej!
     
    Att campa är en fantastisk upplevelse och det låter som att du redan har en bra tanke kring hur du vill göra det. Här kommer några överväganden baserat på din beskrivning:
     
    Stormkök vs. Kastrull:
     
    Stormkök: Fördelen med ett stormkök är att det är bärbart, lätt att använda och du kan laga mat var du än är. Det är perfekt för att snabbt koka vatten för kaffe och ägg på morgonen.
    Kastrull: Om du tar med en kastrull behöver du fortfarande någon typ av värmekälla. Med mindre du har tillgång till en spis eller en eldstad, kan det vara komplicerat.
    Tillgång till Spis på Campingplatser:
     
    Inte alla campingplatser erbjuder ett allmänt kök eller spisar. Du bör kontakta de specifika campingplatserna i förväg för att se vad de erbjuder.
    Atmosfär:
     
    Att laga mat vid ditt eget tält kan vara en mysig upplevelse, särskilt om du föredrar lite mer privatliv. Det kan också vara trevligt att inte behöva vänta på att använda allmänna faciliteter om det är en populär campingplats med många besökare.
    Planering av Mat:
     
    Att grilla varje dag låter underbart, men tänk på att ha några nödförråd om det regnar eller om du inte får tag i färskt kött. Konservmat eller liknande som inte kräver kylning kan vara bra att ha.
    Frukost:
     
    Om du har ett stormkök kan du snabbt och enkelt koka vatten för kaffe och göra stekt ägg, gröt eller liknande. Ett tips kan vara att ta med färdiga portionspåsar av kaffe eller snabbgröt.
    Hygien:
     
    Oavsett om du lagar mat vid ditt tält eller i ett allmänt kök, se till att hålla allt rent för att undvika skadedjur och matburen sjukdom.
    Sammanfattningsvis, baserat på dina önskemål och beskrivning, skulle jag rekommendera att du tar med ett stormkök. Det ger dig flexibilitet att laga mat vid ditt tält och du behöver inte oroa dig för tillgången till spisar på campingplatserna.
     
    Hoppas du får en härlig campingupplevelse!
  • Thu 5 Oct 2023 01:33
    #5

    Gasoldriven kokplatta. Finns att köpa p XXL. 🙂

Svar på tråden Vad ta med sig till camping