• PCOSadlihtaM

    PCOS + metformin vid grav

    Hej!

    *WALL OF TEXT*

    Bakgrund:

    Jag är 27 och har lidigt av min pcos sedan jag kom in i puberteten. Fick diagnos vid 21 års ålder och har väl egentligen alla symptom man kan ha. Har haft problem med vikten trots att jag alltid varit medelmåttligt aktiv och ätit ok. Har provat LCHF och liknande men inte fått några märkvärdiga resultat.

    Jag och min pojkvän har börjat planera barn. Vi vet att det kan ta väldigt lång tid och bestämde oss för att börja direkt.

    Jag har behandlats med diane mot akne sedan 2016. Jag slutade på dessa 25/5 2018.

    Vid ett besök hos en specialist för några dagar sen blev jag ?äntligen? tilldelad metformin som behandling för att gå ner i vikt. Jag behöver bli av med cirka 35 kg för att hamna i överkanten av vad som är hälsosamt för min längd.

    Jag har alltid haft problem med mensen men mystiskt nog kunde läkaren se att jag haft ägglossning! Trots att det är så tätt inpå att jag slutat med diane. Hon nämnde också att ägget såg ?större ut? och att ?vi kanske snart kommer ses av andra anledningar?. Jag antar att jag skulle kunna vara i en tidig graviditet.

    Nu till min fråga:

    Jag väger helt enkelt för mycket för att ha en hälsosam gravidetet. Kan man fortsätta gå ner i vikt med metformin om jag nu är det? Hur kan jag annars bära mig åt?

Svar på tråden PCOS + metformin vid grav