• Poppy75

    Ni andra prematurföräldrar, hur mår ni några år efter neotiden?

    Jag fick tvillingar i vecka 29. Det gick bra och pojkarna är nu fyra år gamla.
    Det har varit några hektiska år och jag känner att jag inte har hunnit bearbeta allt. Det är först nu när vardagen har blivit lite lugnare som jag har haft tid att känna efter och tänka mer på mig själv.
    Det är även så att min ena kille har fått en komplikation till följd av infektion han hade. Detta gör att allt blir så nära igen. Vi måste ha kontakt med specialistsjukvård och väntar på remissvar. Jag känner mig tvungen att läsa in mig på det medicinska för att kunna säkerställa att han får så bra vård som möjligt. Den gamla oron kommer tillbaka och nu känner jag inte alls att jag har samma stöd som jag hade när killarna kom. Det skulle vara skönt att få dela känslor och tankar med andra som har haft liknande erfarenheter.

  • Svar på tråden Ni andra prematurföräldrar, hur mår ni några år efter neotiden?
  • LFF

    Nu höll mina killar full tid och är fullt friska så jag har tyvärr inga liknande erfarenheter som dig men vad ledsen jag blir över att din ena kille inte mår helt bra! Är du med i gruppen "Vi som väntar tvillingar eller fler" på Facebook? Där finns det ju en hel del som har prematurer i olika åldrar.

    Håller tummarna för att lillkillen blir frisk snart!

  • Anonym (Emelie)

    Nu är jag inte i samma situation som du är men jag vet att det finns jättemånga grupper på Facebook om prematuta barm och deras utvecklingar. Jag var själv med i en av dom i höstas då vår son föddes i v.24+3 men han somnade tyvärr in efter ett tag så jag valde att gå ur.

    Nu är jag med i en annan grupp om risk för förtidsbörd och cerklage då jag är gravid igen. Gruppen ger fint stöd och man hittar folk i samma eller likande situation som man kan relatera till. För mig skapar det en trygghet och det är skönt att få prata av sig med andra som förstår på ett annat sätt. Speciellt nu när jag närmar mig min förra förlossningsvecka som infaller nästa vecka. Alla minnen kommer tillbaka och man har inte hunnit bearbeta allt man bar med om.

    Sök på prematur på Facebook så kommer flertal dyka upp. Hoppas du hittar en grupp som ger dig stöd och där folk kan dela med sig av sina erfarenheter och ge sig tips och stöd.

    Önskar dig och dina barn allt gott och att don lille kille blir bra <3

  • Popetot

    Usch vad tråkigt med din son. Mina tvillingar föddes 34+0 så inte extremt tidigt men min son var väldigt tillväxthämmad. Dom är bara 8 månader så jag har fortfarande kontakt till viss del med neonatal för att följa upp hans tillväxt och utveckling. Kan du inte kontakta neo med dina funderingar? Jag tycker jag ser flera år gamla barn ibland när vi är där som fortfarande följs upp. Kanske hade ni behövt längre kontakt och om inte annat så finns kompetensen där.

  • Umman

    Inte tänkt på det på länge, fick extrem prem för 18 mån sedan men han är helt ikapp sen han var ett år ca.

Svar på tråden Ni andra prematurföräldrar, hur mår ni några år efter neotiden?