Forum Oförklarlig barnlöshet - Svårt att få barn
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Någon som fått barn via IVF första gången,men lyckats själva med andra barnet?

  Tor 28 jun 2018 09:28 Läst 2438 gånger Totalt 2 svar
  Tor 28 jun 2018 09:28

  Hej, vi har en dotter på snart fyra år som kom till via IVF efter lite mer än två års försök. Gjorde utredning som inte visade något fel på oss.

  Flera år innan vi fick vårt första barn vart vi gravida oplanerat, gjorde abort pga olika anledningar. Så jag vet vi kan bli gravida av oss själva.

  I höst planerar vi ta ut spiralen och börja försöka själva med nummer två, kommer inte gå igenom en IVF till, så det är mer blir det så blir det annars är vi väldigt tacksamma över vår fina dotter.

  Så jag undrar,om det finns några här inne som lyckas bli gravida själva efter en IVF? Vill gärna läsa solskenshistorier ????

 • Anonym (Det _kan_ gå)
  Visa endast
  Tor 28 jun 2018 10:55 #1

  Jag har flera bekanta som gjort det, men det beror givetvis på vad det är som gör att det inte fungerade första gången, och det vet man ju ofta inte riktigt.

  Jag vet en som fick besked att det "i stort sett" saknades passage i äggledarna.
  När första barnet var runt året upptäckte hon att hon var gravid igen.

  En annan som gjorde 7-8 IVF:er med första, upptäckte på samma sätt.

  En tredje som gjorde IVF med första valde att försöka på egen hand med syskon, och har nu fyra barn.

  Sen känner jag många som inte lyckats på egen hand med syskon med, så jag tror att det är bra att ha inställningen att blir det så är det en stor bonus.

  Jag fick själv kämpa länge för första, men blev till sist gravid månaden innan vi skulle starta med IVF. När jag valde att försöka för syskon bestämde jag mig tidigt att inte snöa in på det på samma sätt som med ettan, och att avbryta försöken om det började kännas jobbigt. Nu hade jag tur och det gick fort

  Lycka till!

 • Anonym (En som lyckat­s)
  Visa endast
  Fre 10 aug 2018 16:47 #2

  Här finns en! Trodde aldrig nånsin att jag skulle vara en av ?dom?

  Blev gravida på egen hand -12 men slutade i en akut operation där de tog bort min högra äggledare pga utomkvedshavandeskap.

  Hade svårt att bli gravid efter det. Gjorde ivf och efter fyra försök blev jag gravid och min dotter föddes i november -16. Blev spontant gravid i januari -18! Ska föda i september. Trodde aldrig det skulle gå men det finns passage i äggledaren jag har kvar så chanserna skulle ändå finnas men jag var skeptisk även on jag aldrig slutade hoppas och vips så gick det!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll