• Sua65

    Förlorad tvilling i vecka 27

    Skriver här eftersom jag bara hittar gamla trådar i ämnet.
    Min dotter är gravid med tvillingar och fick nyligen veta, i v 27, att den ena lilla babyn inte levde längre. Detta kom som en chock då hon upplevt sparkar från två håll samtidigt som de sa att den lille kanske varit död sedan ett par veckor tillbaka. Detta gjorde henne osäker - vad är vad..var det inte sparkar hon känt?Hon hade inte heller mått direkt dåligt och har rannsakat sig och allt hon gjort sedan dess. Oroar sig nu såklart för den andre lille som lever och där man sagt att allt ser bra ut.
    Har en läkare som inte till fullo hanterar språket och därför är ganska burdus i sitt sätt att bemöta henne. Det är sommar och finns inte just någon annan läkare att välja på så hon är såklart oroad och känner sig utlämnad.
    Förra veckan när man konstaterade att den ena tvillingen inte längre levde sa man att det var lite fostervatten.
    Hon kollades då upp av specialister på universitetssjukhus och man konstaterade bra flöden och normala värden. Därefter skrevs hon hem till sitt eget landsting igen. Idag när hon var på återbesök fick hon besked om att barnet rör sig mycket, därför svårt att mäta fostervatten men att det verkar vara mycket..När hon frågar vad det kan innebära säger läkaren att det kan innebära diabetes, njurskador etc..Sedan får hon veta att om hinnsäcken spricker till den lille som inte lever kan hon bli mycket sjuk något hon frågat om och fått svar att det inte är någon risk för henne eller tvillingen att ha kvar den döda bebisen i magen. Hon är såklart jätteorolig. Har fått besked om att inte söka på nätet men jag känner ju att jag vill stötta och trygga henne. Har själv ingen erfarenhet av detta - någon som kan mer och som kan förklara vad som händer. 

  • Svar på tråden Förlorad tvilling i vecka 27
  • Themis
    MinNaj13 skrev 2020-07-08 22:18:22 följande:

    Gammal tråd men vill du sammanfatta hur det gick? Tack


    Kontot är dött (svart nick när man inte är anonym,) så det lär inte hända.
    Never mind leg day. Don't skip brain day. /Themis
Svar på tråden Förlorad tvilling i vecka 27