• Anonym (Bonus­)
    Äldre 15 Aug 11:38
    3182 visningar
    5 svar
    5
    3182

    Vad händer vid soc-anmälan mot bonusförälder?

    Om barnen är boende hos förälder A och dennes partner B, och umgängesförälder C anmäler B för misshandel av barnen, vad händer? Kan soc tvinga B att lämna den gemensamma bostaden eller hur funkar det? Att barnen skulle bo hos C är inte aktuellt.

    Anledning till frågan är oro för falskanmälan, det sker alltså ingen misshandel.

  • Svar på tråden Vad händer vid soc-anmälan mot bonusförälder?
  • Anonym (Som vanlig­t)
    Äldre 15 Aug 11:44
    #1

    Utredningen går till precis som annars, finns indikationer på att barnen är i akut fara kan de omhändertas men oftast görs inga såna åtgärder utan uppenbara skador. Visar utredningen att det kan ha förekommit misshandel uppmanas den andre föräldern lämna den misshandlande parten för att skydda barnen och erbjuds hjälp. Finns inga tecken på att barnen får illa läggs anmälan ner.

  • Anonym (Hmmm.­...)
    Äldre 15 Aug 11:57
    #2

    Det bästa vore om föräldern med en misshandlande partner lämnar denna och fokuserar på sitt barn tills den föräldern träffar en bättre partner!

  • Anonym (mmm)
    Äldre 15 Aug 12:11
    #3

    Jag känner till fall där förälder A valt att lämna partner B just för att man insett hur osunt det är för barn att bo med sin misshandlare! 

    I fall där de vuxna inte anser det är misshandel (men det var det), krävs oftast lite hårda tag för att förälder A ska våga ta steget att lämna. Ibland har barn hamnat i fosterhem för att förälder A vägrat lämna partner B.

    Annars pågår som redan nämnts en utredning, ibland kommer man fram till att det inte var misshandel. Är det så hos er så behöver du inte oroa dig. 

  • Anonym (Bonus­) Trådstartaren
    Äldre 15 Aug 12:32
    #4

    Det förekommer ingen som helst misshandel utan relationen mellan bonusförälder och barn är mycket god. Frågan uppstår pga att umgängesföräldern reagerar med ilska på att boendeföräldern har en ny partner. Vi är lite paranoida pga en massa terror från umgängesföräldern tidigare och försöker förutse vad som kan vara nästa grej.

  • Anonym (Soc.)
    Äldre 15 Aug 13:00
    #5

    Man gör inte en orosanmälan MOT någon vare sig bio eller bonusförälder. Man gör en orosanmälan avseende hur barnet har det och hyrbil föräldrarna förmår skydda, vårda och sörja för sitt barn. Det är således ingen brottsutredning.

Svar på tråden Vad händer vid soc-anmälan mot bonusförälder?