Hur gör ni när ni gör en bål (med alkohol)?
Några tips?
Några tips?
Så här tex:
Spritmängd efter tycke o smak
En pet-flaska fruktsoda
En pet-flaska päronsoda
Tunnt skivade gurkbitar och tex frysta jordgubbar.
oki tack...flera med tips på bål?
2 tetror vitt vin
1 tetra rose vin
1½ liter typ sprite eller 7up
valfri färsk frukt
=)
vad tror ni om bacardi razz, sprite, hallonsoda och hallon?
det låter gott :)
hittade de här recepten...
Röd bål*
Ca 15 glas
2 dl passionsfruktslikör
(eller annan likör av röda bär)
4 dl passionsfruktjuice
5 dl blodapelsinjuice
2 flaskor mousserande vin
frysta jordgubbar
blodapelsinskivor
Blanda likör och juice. Tillsätt frysta jordgubbar och mousserande vin precis före servering.
--------------------------------------------------------------------------------
Gul bål*
Ca 15 glas
3 dl apelsinjuice
1,5 l ginger ale
1 l äppelcider
frysta kumquats
citronskivor
caramboleskivor
Blanda samman alla ingredienser precis före servering.
--------------------------------------------------------------------------------
Grön bål*
Ca 15 glas
2 dl äppellikör
2 dl koncentrerad citrondryck
1 fl vitt vin
1,5 l grön limeläsk
limeskivor
citronmelissblad
Blanda likör, citrondryck och vitt vin. Tillsätt limeläsk och frukt precis före servering.
--------------------------------------------------------------------------------
Vinbärsbål*
Ca 15 glas
2 dl svartvinbärslikör (crème de cassis)
3 dl svartvinbärssaft
2 dl koncentrerad fläderdryck
1,5 l cider med flädersmak
klasar av frysta vinbär
citronskivor
Blanda likör, saft och fläderdryck. Tillsätt cider, citron och vinbär före serveringen. Vill du ha den mindre söt, ersätt en del av cidern med torrt mousserande vin.
--------------------------------------------------------------------------------
Melonbål
Ca 15 glas
2 dl melonlikör
1 nätmelon
1,5 l fruktsoda
1 fl torrt vitt vin
melonkulor
gurkskivor
Dela och kärna ur melonen. Gröp ur innehhållet och kör det i matberedare, häll över i en bålskål.
Tillsätt likör, vin, melonkulor, gurka och isbitar. Precis före serveringen tillsätts fruktsodan.
--------------------------------------------------------------------------------
Jordgubbsbål
Ca 15 glas
2 dl likör av jordgubbe, hallon eller andra röda bär
3 dl jordgubbsaft
5 dl tonic
2 fl torrt, mousserande vin
frysta jordgubbar
citronskivor
blad av citronmeliss eller mynta
Blanda ingredienserna i en bålskål med is.
--------------------------------------------------------------------------------
Vita Havet
Ca 10 glas
1 fl halvtorrt vitt vin
4 dl ananasjuice
4 dl apelsinjuice
33 cl bitter lemon
citronskivor
ananasbitar
Blanda ingredienserna i en bålskål med is.
--------------------------------------------------------------------------------
Rosébål
Ca 15 glas
½ l jordgubbar
2 fl rosévin
6-7 dl bitter lemon
gröna druvor
Skiva jordgubbar och frys dem. Kärna ur gröna druvor och frys dem också.
Häll rosévin i en bålskål. Lägg i de frysta bären och häll på bitter lemon.
--------------------------------------------------------------------------------
Sangria
Ca 15 glas
½ citron
½ apelsin
½ äpple
hel kanel
3 kryddnejlikor
1 fl rött vin
6 cl cognac
1 fl fruktsoda eller kolsyrat mineralvatten
Skär frukten i tunna skivor. Blanda med kryddor, vin, cognac och socker.
Låt stå kallt minst en timme och smaka av - kanske behövs det mer socker.
Häll i vatten/läsk och servera i kylda vinglas.
--------------------------------------------------------------------------------
Hammockgungaren (recept: Ulrika Nyström)
30 glas
4 burkar persika
70 cl gin
50 cl persikolikör
4 liter russian water
3 pkt frysta hallon
2 krukor citronmeliss
Tärna den konserverade persikan i centimeterstora bitar. Blanda gin, likör och läsk i en stor skål. Tillsätt hallon och persikobitar och klipp citronmeliss över. Servera med isbitar vid sidan om.
--------------------------------------------------------------------------------
Fotgängaren (recept: Ulrika Nyström)
20 glas
2 citroner
2 limefrukter
70 cl ljus rom
3 dl koncentrerad flädersaft
3 liter bitter lemon
1 liter färska jordgubbar
2 krukor citronmeliss
tandpetare
Skiva och snitta citrusfrukterna. Blanda rom, saft och läsk i en stor skål. Trä halverade jordgubbar och citrusskivor på tandpetare. Rada upp garnityren på skålens kant - fäst dem med hjälp av de snittade citrusskivorna. Varva lime och citron. Klipp citronmeliss över bålen. Servera isbitar vid sidan om.
--------------------------------------------------------------------------------
Passageraren (recept: Ulrika Nyström)
12-14 glas
3 färska tropiska frukter, t ex mango, papaya, ananas, melon
70 cl Passõa passionsfruktslikör
1 ½ liter tonic water
Tärna frukten i centimeterstora kuber. Blanda likör och läsk i en stor skål och lägg i frukt. Servera med isbitar vid sidan om.
www.cocktailguiden.com/index.php%E5l&M=109
www.tasteline.com/default.ns&lintDocumentID=1059