• aneka

    Hur gör ni när ni gör en bål (med alkohol)?

    Några tips?

  • Svar på tråden Hur gör ni när ni gör en bål (med alkohol)?
  • Lola Jämtland

    Så här tex:

    Spritmängd efter tycke o smak
    En pet-flaska fruktsoda
    En pet-flaska päronsoda

    Tunnt skivade gurkbitar och tex frysta jordgubbar.

  • aneka

    oki tack...flera med tips på bål?

  • BeccaGrodan

    2 tetror vitt vin
    1 tetra rose vin
    1½ liter typ sprite eller 7up
    valfri färsk frukt

    =)

  • aneka

    vad tror ni om bacardi razz, sprite, hallonsoda och hallon?

  • AnnaK

    hittade de här recepten...

    Röd bål*
    Ca 15 glas
    2 dl passionsfruktslikör
    (eller annan likör av röda bär)
    4 dl passionsfruktjuice
    5 dl blodapelsinjuice
    2 flaskor mousserande vin
    frysta jordgubbar
    blodapelsinskivor

    Blanda likör och juice. Tillsätt frysta jordgubbar och mousserande vin precis före servering.

    --------------------------------------------------------------------------------
    Gul bål*
    Ca 15 glas
    3 dl apelsinjuice
    1,5 l ginger ale
    1 l äppelcider
    frysta kumquats
    citronskivor
    caramboleskivor

    Blanda samman alla ingredienser precis före servering.

    --------------------------------------------------------------------------------
    Grön bål*
    Ca 15 glas
    2 dl äppellikör
    2 dl koncentrerad citrondryck
    1 fl vitt vin
    1,5 l grön limeläsk
    limeskivor
    citronmelissblad

    Blanda likör, citrondryck och vitt vin. Tillsätt limeläsk och frukt precis före servering.

    --------------------------------------------------------------------------------
    Vinbärsbål*
    Ca 15 glas
    2 dl svartvinbärslikör (crème de cassis)
    3 dl svartvinbärssaft
    2 dl koncentrerad fläderdryck
    1,5 l cider med flädersmak
    klasar av frysta vinbär
    citronskivor

    Blanda likör, saft och fläderdryck. Tillsätt cider, citron och vinbär före serveringen. Vill du ha den mindre söt, ersätt en del av cidern med torrt mousserande vin.

    --------------------------------------------------------------------------------
    Melonbål
    Ca 15 glas
    2 dl melonlikör
    1 nätmelon
    1,5 l fruktsoda
    1 fl torrt vitt vin
    melonkulor
    gurkskivor

    Dela och kärna ur melonen. Gröp ur innehhållet och kör det i matberedare, häll över i en bålskål.
    Tillsätt likör, vin, melonkulor, gurka och isbitar. Precis före serveringen tillsätts fruktsodan.

    --------------------------------------------------------------------------------
    Jordgubbsbål
    Ca 15 glas
    2 dl likör av jordgubbe, hallon eller andra röda bär
    3 dl jordgubbsaft
    5 dl tonic
    2 fl torrt, mousserande vin
    frysta jordgubbar
    citronskivor
    blad av citronmeliss eller mynta

    Blanda ingredienserna i en bålskål med is.

    --------------------------------------------------------------------------------
    Vita Havet
    Ca 10 glas
    1 fl halvtorrt vitt vin
    4 dl ananasjuice
    4 dl apelsinjuice
    33 cl bitter lemon
    citronskivor
    ananasbitar

    Blanda ingredienserna i en bålskål med is.

    --------------------------------------------------------------------------------
    Rosébål
    Ca 15 glas
    ½ l jordgubbar
    2 fl rosévin
    6-7 dl bitter lemon
    gröna druvor

    Skiva jordgubbar och frys dem. Kärna ur gröna druvor och frys dem också.
    Häll rosévin i en bålskål. Lägg i de frysta bären och häll på bitter lemon.

    --------------------------------------------------------------------------------
    Sangria
    Ca 15 glas
    ½ citron
    ½ apelsin
    ½ äpple
    hel kanel
    3 kryddnejlikor
    1 fl rött vin
    6 cl cognac
    1 fl fruktsoda eller kolsyrat mineralvatten

    Skär frukten i tunna skivor. Blanda med kryddor, vin, cognac och socker.
    Låt stå kallt minst en timme och smaka av - kanske behövs det mer socker.
    Häll i vatten/läsk och servera i kylda vinglas.

    --------------------------------------------------------------------------------
    Hammockgungaren (recept: Ulrika Nyström)
    30 glas
    4 burkar persika
    70 cl gin
    50 cl persikolikör
    4 liter russian water
    3 pkt frysta hallon
    2 krukor citronmeliss

    Tärna den konserverade persikan i centimeterstora bitar. Blanda gin, likör och läsk i en stor skål. Tillsätt hallon och persikobitar och klipp citronmeliss över. Servera med isbitar vid sidan om.

    --------------------------------------------------------------------------------
    Fotgängaren (recept: Ulrika Nyström)
    20 glas
    2 citroner
    2 limefrukter
    70 cl ljus rom
    3 dl koncentrerad flädersaft
    3 liter bitter lemon
    1 liter färska jordgubbar
    2 krukor citronmeliss
    tandpetare

    Skiva och snitta citrusfrukterna. Blanda rom, saft och läsk i en stor skål. Trä halverade jordgubbar och citrusskivor på tandpetare. Rada upp garnityren på skålens kant - fäst dem med hjälp av de snittade citrusskivorna. Varva lime och citron. Klipp citronmeliss över bålen. Servera isbitar vid sidan om.

    --------------------------------------------------------------------------------
    Passageraren (recept: Ulrika Nyström)
    12-14 glas
    3 färska tropiska frukter, t ex mango, papaya, ananas, melon
    70 cl Passõa passionsfruktslikör
    1 ½ liter tonic water

    Tärna frukten i centimeterstora kuber. Blanda likör och läsk i en stor skål och lägg i frukt. Servera med isbitar vid sidan om.

Svar på tråden Hur gör ni när ni gör en bål (med alkohol)?