• Liinneus

    Blödning i graviditet, gjort konisering.

    Hej!

    Blir trött, frustrerad och orolig.

    Jag har bödit sedan förra söndagen, totalt 10 dagar nu. Det är inte rött blod eller vad man ska säga utan det vandrar lite mellan ljust rosa flytningar och bruna flytningar.

    Jag är i vecka 16 (15+4) med första barnet.

    För ca två år sen hittade man cellförändring vid cellprov och man gjorde en konisering (tog bort det dåliga från livmodertappen) i början av 2017. Allt försvann.

    Kan blödningarna hänga ihop med att livmodertappen är extra känslig?

    Var inne på gyn på sjukhuset här i Jkpg i fredags (fem dagar sen) och då sa hon att det KAN vara så men kan också bero på nåt annat. Hon gjorde VUL och lilleman sprattlade runt och hjärtat slog fint.

    Men ändå, jag blir sjukt nojig när det nu har hållt på så pass länge. Har ringt flera ggr till min vanliga gynekolog men får svaret att jag ska avvakta.

    Nån med erfarenhet av utdragna blödningar och som tidigare gjort konisering?

    Tack!

  • Svar på tråden Blödning i graviditet, gjort konisering.
  • Anonym (Också haft blödningar)

    Det kan inte vara så att du har cellförändringar igen?


    Jag blödde i tre veckor innan vecka 10 och i samma veva fick jag resultat från ett cellprov jag tidigare hade gjort, och det visade sig att jag hade cellförändringar och att det antagligen var därför jag blödde.

  • eemeliee

    Jag blev gravid ca 1 år efter min konisering. Blödde hela graviditeten, i vecka 32 (ca) gjorde dom en koloskopi och där hittade dom cellförändringar igen. Så i mitt fall tror dom att det var en kombination koniseringen och cellförändringarna som gjorde att jag blödde.

    Skulle jag hamna i samma sits igen så skulle jag inte göra koloskopin förrän efter förlossningen. Detta eftersom att dagen efter kolskopin så gick slemproppen och jag fick sammandragningar. Efter en kontroll så visade det sig att min tapp var mycket förkortad, troligtvis så hade koloskopin retat tappen. Jag blev sjukskriven på grund av hotande förtidsbörd och blev beordrad att ligga ner i flera veckor.

  • Anonym (För tidig)

    Jag är med i forum på Facebook med hotande förtidsbörd pga försvagad livmodertapp eller annan anledning.

    Det är många kvinnor i den gruppen som har gjort konisering innan graviditet och en del av dom får blödningar pga är känslig.

    Många är utsatta för förtidsbörd och de flesta får cerklage (dom syr i livmodertappen så den ska stå emot tyngden).

    Går du på specialistmödravården? Är du sjukskriven ?

    Jag har försvagad livmoderhals och vid graviditet så får jag cerklage runt v.15. Har fått ett barn i v.25 men då visste dom inte att risken fanns att föda för tidigt för mig tyvärr

  • Liinneus
    Anonym (Också haft blödningar) skrev 2018-10-31 10:00:41 följande:

    Det kan inte vara så att du har cellförändringar igen?

    Jag blödde i tre veckor innan vecka 10 och i samma veva fick jag resultat från ett cellprov jag tidigare hade gjort, och det visade sig att jag hade cellförändringar och att det antagligen var därför jag blödde.


    När jag var inne i fredags försökte dom göra ett nytt cellprov men det var svårt för tappen låg så svåråtkomligt. Hoppas på svar ganska snabbt!
Svar på tråden Blödning i graviditet, gjort konisering.