• Plebej

    Håller du med Fridolin uttalande eller inte?

    Fridolin uttalande om isoleringen av Sverigedemokraterna:


    Sju partier gick till val med löfte att inte ge sverigedemokraterna inflytande. Det är inte mobbning utfrysning och absolut inte odemokratisk.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Håller du med Fridolin uttalande eller inte?
  • Mongoliet

    Antingen Fridolinuttalande eller Fridolins uttalande av....

  • Mascaraklumpar

    Givetvis är det varken mobbing eller odemokratiskt. Däremot är det tyvärr något som SD kommer att tjäna på i längden. Tittar man på gamla opinionssiffror mellan valet 2014 och 2018 så var det inte efter flyktingkrisen som stödet för SD började öka, utan efter decemberöverenskommelsen.

  • ThomasW
    Furti skrev 2018-11-06 21:35:38 följande:

    Vem är Fridolin?


    Skolministern som lovade att fixa skolan på 100 dagar
  • Trollbeppe

    Är inte just Fridolin rätt ökänd för att han privat INTE utesluter SD? Äter lunch och fikar med Åkesson osv. "Lite" svårt att ta hans avståndstagande på allvar då.

  • K Kalle

    Man måste ju inte samarbeta med partier alls. Vill man samarbeta gör man det med partier man känner att man har något gemensamt med. S är det största partiet i riksdagen. Bör de andra partierna då respektera väljarna och samarbeta med S?

    SD är ett udda parti i riksdagen. De ligger nära KD i många frågor eftersom man liksom de är ett väldigt värdekonservativt parti. Samtidigt ogillar man till skillnad från KD demokrati, fria medier fri kultur mm.

    25-30% av M kan tänka sig att samarbeta med SD. Liksom för KD gäller det den delen av M som är mer högerkonservativa än liberala.

    Väldigt ironiskt bägge ovanstående exempel med tanke på att SD drömmer sig tillbaka till folkhemstiden - tiden där S hade över 50% av väljarstödet och satte prägel på hela samhället.

  • K Kalle
    Trollbeppe skrev 2018-11-07 06:43:46 följande:

    Är inte just Fridolin rätt ökänd för att han privat INTE utesluter SD? Äter lunch och fikar med Åkesson osv. "Lite" svårt att ta hans avståndstagande på allvar då.


    Han kanske gillar Åkesson som person men ogillar hans politik? det är faktiskt möjligt.
  • Plebej

    Varning


    Om man pratar sport med en Sverigedemokrat så tycks det alltid bli förlust. Om man pratar väder med en Sverigedemokrat så tycks det alltid bli oväder. Om man pratar ekonomi med en Sverigedemokrat så tycks man alltid bli ruinerad. Om man pratar kultur med en Sverigedemokrat så tycks man alltid bli nationalist. Om an pratar kultur med en Sverigedemokrat så tycks man alltid bli rasist. Om man pratar politik med en Sverigedemokrat så tycks det som om man blir nazist osv, osv.

  • Plebej
    JAG TROR: politikernas hållning och attityd jämt mot Sverigedemokraterna nu. Snarare nu triggar fram en ökning av verkligt högerextrema. Ja sådana som nu verkligen kan bli farliga för vårt samhälle. Ja sådana som man verkligen kan kalla för rasister fascister mm. Vem bär då ansvaret efter detta? Och det TROR JAG nu även en omvärld tror. Verkligt högerextrema arga tankar som är inte så lätt att förbjuda när det väl har uppstått. 
  • Furti

    Fridolin vänder kappan efter vinden, och justerar sina Facebook-inlägg i efterhand.

Svar på tråden Håller du med Fridolin uttalande eller inte?