• Äldre 9 Nov 09:15
    1802 visningar
    1 svar
    1
    1802

    Sockerkristaller i marängen

    Hur gör ni för att få bort alla sockerkristaller i marängen när ni gör franska kallvispade maränger?
    Jag gör marängen i min KitchenAid med ballongvispen, börjar med att på medelhastighet vispa upp äggvitorna och har sedan i strösockret lite i taget. Marängen blir fast och fin, men alla sockerkristaller vill inte försvinna hur jag än vispar. Vispar kanske 15 min, är det för kort tid? Eller gör jag något annat fel?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2018-11-09 09:18
    Kan tillägga att jag använder kylskåpskalla äggvitor, om det har någon betydelse?

  • Svar på tråden Sockerkristaller i marängen
  • Anonym (Ki)
    Äldre 9 Nov 09:44
    #1

    Ja äggvitorna bör vara rumstemperatur.

Svar på tråden Sockerkristaller i marängen