• Humlan88

    Någon som åkt på kryssning i Karibien?

    Någon som åkt på kryssning mellan Karibiens vackra öar? Hur var det? Hann ni se det ni ville? Var maten ombord dyr? Service? Berätta allt :)

  • Svar på tråden Någon som åkt på kryssning i Karibien?
  • snutt

    Hej

    Ja vi åkte från fort Lauderdale på en 11 nätters kryssning med serenade of the seas- Royal carribean. Är nöjd med resan man får mycket för pengarna. Maten är jättegod, finns buffé å "my time dining" där man äter 3 rätters på kvällen. Detta ingår i priset. Vill man ha fancy kan man äta på båtens andra restauranger men betala dyrt. Vi tycker att det som ingår är gott nog. De försöker sälja på en massa drickapaket, är inte värt det om du inte ska supa dygnet runt. I packningen får man ta med två flaskor vin, läs på reglerna noga först. Så det räckte för oss plus någon öl baren ombord.

    Mycket bra shower å temakvällar. Rekommenderar att läsa på om dresscode å ha med finare kläder. Man äter inte kvällens middag i shorts t.ex. utan lite finare. Finns en bra blogg som Royal caribbean har om tips o trix.

    Vi har åkt på tre resor med detta bolag å är nöjda.

  • elyse

    Ja, två gånger. En med Royal Caribbean (10 dagar) och en med Princess (14 dagar). Den med Royal utgick från Ft Lauderdale och den med Princess från San Juan, Puerto Rico. Man tar sig själv till och från kryssningsfartyget.

    Vi är riktigt nöjda med båda, men tyckte att Princess var lite bättre. Utomhusbio, större utbud av restauranger och fler stopp under kryssningen. Vår favorit-ö är Bonaire. Rent och en helt annan klass än de flesta andra öarna som ju faktiskt har en fattig befolkning.

    Vi har varit på Yucatanhalvön i Mexiko också.

    Jag svarar gärna på frågor!

  • elyse
    Humlan88 skrev 2018-11-22 18:48:51 följande:

    Kan du länka en sida , ingår flyg ? Tyckte du det var mycket tid på båten och lite på öarna?


    Du kan ju boka via resebyrå. Det gjorde vi med vår 14-dagars kryssning. Strax under 40000 blev det för oss två vuxna. Flyg tur och retur. Hotell en natt i San Juan.

    Vi tog en kryssning med en ny ö nästan varje dag. Utflykter kan man boka på fartyget.
  • snutt

    Tycker att utflykterna är svindyra på båten, det finns om du går iland lokala förmågor som är mycket billigare. Vi gjorde egna grejer utan en massa amerikanare. Grenada å st Lucia är våra favoriter med mycket goda kryddor att upptäcka.

Svar på tråden Någon som åkt på kryssning i Karibien?