Detta receptet är jätte bra för man kan förbereda allt innan och bara hälla över grädden när man kommer hem och putta in i ugnen, så sköter det sig själv. Koka pasta till och en god sallad. Super gott! Hade det på mitt kalas till 15 pers och allt tyckte det var super!
Kyckling med parmaskinka och balsamsås
Ingredienser 4 port
8 kycklinglårfiléer eller 4 kycklingfiléer, 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
2 dl vispgrädde
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 pressade vitlöksklyftor
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Bryn den i smör i en stekpanna. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde, vinäger, fond och vitlök. Häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Strö ev. över lite färsk oregano. Servera med frästa grönsaker.
? jag hade 1 kg kyckling innerfilé till 4 p och 3 dl grädde istället för mera sås!
? Tagiatelli var gott till!