• Äldre 29 Jan 10:09
    771 visningar
    4 svar
    4
    771

    Frysa ojästa kanelbullar?

    Gillar detta recept: www.koket.se/nyhetsmorgon/mia-ohrn/mia-ohrns-kardemummabullar/

    Men hur länge ska bullarna jäsa? De kan ju inte börja jäsa förrän de först tinat så hur ska man räkna?

  • Svar på tråden Frysa ojästa kanelbullar?
  • Äldre 29 Jan 10:48
    #1

    Ett alternativ är ju att göra bullarna klara dag 1 och låta dem jäsa i kylskåp över natten. Nån som har ett sånt recept?

  • Äldre 29 Jan 15:53
    #2

    Tills de är dubelt så stora. Hur lång tid det tar är ju olika. Man får kolla dem helt enkelt.

    Du behöver inget speciellt recept för att kalljäsa bröd.


    I have a growing lack of disgust for you
  • Äldre 29 Jan 15:55
    #3

    För kalljäsning behövs oftast mindre jäst, då degen jäser under längre tid.

  • Äldre 30 Jan 07:56
    #4

    Tack!

    Jag har läst just det där om jäst. Det är därför jag gärna vill ha ett recept. Jag vill ju inte ta för mycket jäst så att bullarna blir äckliga. Jag vill ju inte heller ta för lite så att de inte jäser.

Svar på tråden Frysa ojästa kanelbullar?