• Äldre 7 Feb 10:18
    685 visningar
    5 svar
    5
    685

    Sonen med mobilberoende!

    Hej! Igår var jag med om att jag och min son bråkade brutalt.
    Min son vid 16 år har fått en ny mobil (IPhone SE). Han älskar den och jag förstår varför, men det börjar bli ett problem. Han går aldrig och sätter sig och äter med familjen, umgås med familjen eller med kompisar HAN ÄR BARA PÅ SIN MOBIL!
    Jag har innan igår inte brytt mig om detta så mycket men när jag skulle byta mobilabonnemang för sonen så ringde jag telenor och det tog inte många minutr innan de sa vilken sida han hade missbrukat rejält, PORNHUB PORNHUB och ännu mer PORNHUB!!!!!!
    Jag gick då upp til sonens rum och frågade honom vad han höll på med, och som vanligt ignorerade han mig. Jag fick nog, detta var slutet av problemet så jag tog hans mobil och kanstade ut den i snön utanför (vi har 3m ljup snö). Han kollade häpet på mig, tog sin väska och stack till pappan som bor några kvarter bort, jag har nu efter en vecka än inte fått någon kontakt med honom. 
    Jag ångrar såklart handlingen men nu är frågan, ska jag köpa en ny mobil till min älskade son eller ska jag fixa ett jobb åt han så att han kan samla ihop pengar och köpa en själv, så han får lära sig vuxenlivet??

  • Svar på tråden Sonen med mobilberoende!
  • Äldre 7 Feb 16:09
    #1

    Sa telenor att han använde mycket pornhub? Låter skummt.. Annars tycker jag att det är rätt. För mycket mobiltelefonanvändande gör dagens ungdommar dumma och slöa

  • Anonym (Think­!)
    Äldre 7 Feb 17:33
    #2

    Hade jag varit i din sits så hade jag köpt ny telefon till sonen, då det ändå var du som kastade ut den! så varför skulle han behöva köpa ny telefon som någon annan förstört?, sen ska du nog ta ett prat med din son ang porr och allt i dess form! för verkligheten är inte som på porr film, så han inte får vriden sida av allt när han väl "myser" med en tjej/kille!, då allt på filmerna är ju inte som i verkligheten

  • Anonym (Ny)
    Äldre 7 Feb 17:37
    #3

    Om det stämmer ska du såklart ersätta telefonen. Du har haft sönder den du tar ansvar för det. Men gick den sönder då? Känns som sen borde klara sig hyfsat om den landa i snön. Telefonen har du gett honom den är hans. Däremot kan du såklart begränsa surf osv. Kan ställa in det genom skärmtid eller genom ett ?sämre? abonnemang. Sen tillhör man en familj kan man ju såklart inte bara göra hur man vill hela tiden. Komma och äta middag utan mobil kan ju va en bra regel. Men diskutera och försök få din son att tycka att han har lite att säga till om. Börja med att be om ursäkt men berätta också varför du blev arg. Och att ni nu måste bestämma regler. Jag hade traskat över till pappan. Har ni en vettig relation så borde ni alla tre prata.

  • Anonym (Probl­em)
    Äldre 7 Feb 17:38
    #4

    Titta på "Malou - efter tio" som tar upp just detta problem med unga och porrtittande.



  • Anonym (probl­em5)
    Äldre 7 Feb 22:42
    #5

    Okej.. alltså synd att mobilen blev drabbad men det är kanske minsta bekymret. Låter ju mer som att ni som föräldrar borde ha ett snack med barnet om just porr. Är han beroende så är det ett större bekymmer än luren i sig.

Svar på tråden Sonen med mobilberoende!