• rekla

    Plintgrund till förråd på carport

    Hej!

    Har byggt en carport med plintgrund till förrådsdelen då behovet för platta ej finns. Tänkte fråga er som har plintgrund till carportsförrådet, hur ter det sig efter ett par år jämfört med platta? I mina ögon är konstruktionen ganska likvärdig. Men hur ser ni på det?

  • Svar på tråden Plintgrund till förråd på carport
  • Sötsug

    Det är en omöjlig fråga att svara på. Hur grunden ter sig beror helt på underlaget. Vi har t ex plintgrund till vårat inglasade uterum. Det var så när vi köpte det. Marken är gammal sjöbotten dvs morän och lera. Grunden hade satt sig när vi flyttade in så hela uterummet var 15cm ut från husväggen och sne pga för mjukt underlag. Vi har fått rätta till det. Garaget vi har är av helgjuten platta och står där den står och då har den funnits i ca 20 år längre än uterummet..

  • rekla

    Hej! Tack för svar. Ahaa I see. Men även med platta kan det väl uppstå komplikationer?

  • Decx

    Ser inga nackdelar med plintar. Kan behöva justeras in efter nått år men det är ju inget stort jobb.

  • Sötsug
    rekla skrev 2019-05-13 23:47:51 följande:

    Hej! Tack för svar. Ahaa I see. Men även med platta kan det väl uppstå komplikationer?


    Det kan det absolut göra. Även en platta kan sätta sig och bli sned. Men krävs betydligt mer rörelse i marken då plattan är helgjuten och täcker ett större område. Med plintar krävs det extremt sett att endast marken där plinten står är ostabil för att denne ska sjunka och därmed påverka konstruktionen.
Svar på tråden Plintgrund till förråd på carport