• Tihguhgt

    Barn som röker marijuana?



    Hej, hittade detta i min sons rum, är det marijuana? Blev jätte chockad när jag hittade det, och det luktade liknande skog.

    /orolig förälder
  • Svar på tråden Barn som röker marijuana?
  • Tihguhgt

    Herregud, vad ska jag göra? Han har aldrig varit rebellisk och sköter sina studier bra. Jag vill ju inte att han ska hamna fel i livet.

  • Anonym (omg)

    Fel i livet kan han hamna p ga Sveriges drog politik. Då dom likställer en cannabis brukare med övriga drog missbruk. Och även skyller den för att vara en inkörsport. Sanningen är att alkohol.. du vet.. den där första cidern som "barnet" fick smaka på för sin förälder och tyckte var gott är inkörsporten till allt bruk överhuvudtaget! O då landet Sverige vill straffa en marijuana brukare ihop med de övriga så blir det en gruppering som i sig inte alls är bra. Där har du det RIKTIGA PROBLEMET ! Vet utav egen erfarenhet! 


    Nu är det ju en regel att säga att barn inte ska bruka. Men i mitt egna fall då jag har haft ptsd sen barnsben så hade jag behövt det nog redan ifrån 12 års åldern.


    Men blir han tagen (vilket han lär bli då man inte är privat på FM och säkert har några polisanmälningar redan trillat in efter din bild och rubrik.) Så får han de VERKLIGA problemen. O nej, det är inte Marijuanan som skapar dom utan samhället i sig ! 


    O tror du att du har rätten att uppfostra din son själv inom detta samhälle så tror du fel. "Pappan eller mamma" finns alltid över oss, din son o dig! Polis kan även storma in på skola och skrämma upp din son så pass mycket att han inte vågar annat än att (psykiskt tvingad) till att blotta sig och kissa framför en annan vuxens ögon! Vad skulle du själv tycka om det ?


    O spec när din son sköter sina studier o nu har du antagligen skapat kaos för han i många år framöver, så som körkort, lägenhet, ev jobb till en mycket stor del. Så grattis, nu kan du se fram emot att få ta hand om din son tills han är ca 25 då samhället gör allt för att en egen individ inte ska få vara just det, en helt egen individuell människa.


    Ingen har dött av cannabis, förutom aporna som man därefter blossade upp och spred marijuanan skräcken, För inte fan kunde väl en dum "neger" (O ja, jag är en själv) ha kunnat hitta den absolut bästa och ofarligaste plantan före den "gudomliga" vita människan, visst?! Det aporna fick i sig motsvarade om jag inte minns fel ca 650kg cannabis inom loppet av bara några få timmar! O det är totalt omöjligt att komma i närheten utav det via de sätt man faktiskt brukar cannabis på! 


    Och den absolut farligaste drogen är ALKOHOL och Cigg!!!! Men det är ju lagligt, vilket i sig är helt sinnessjukt!!! Det i sig säger ju en del om hur mycket staten faktiskt bryr sig om sina medborgare. Allt handlar om pengar ska du veta! 


    Nej, din son blir inte dum i huvudet för lite cannabis. Hamnar i fel sällskap kan han göra, ja p ga drogpolitiken då flest mord och misshandel begås utav alkoholpåverkade så är det lätt att han hamnar med sådana. ( Ja här skrattar säkert många av er läsare till men ni är välkomna att söka statistiken själva om ni inte är alkohol skadade Narcissister vill säga.)


    Du kunde ju ha pratat med din son först och frågat varför han brukar osv. O därefter kunde ni ha sökt information ihop om risker och positiva effekter och sedan kanske kunnat komma fram till att han iallafall bör vänta med det tills han är vuxen o bor hemma hos dig. Men nu har du ju antagligen redan fixat så han lär bo kvar hos dig i några år till. Smart! Bra där ! Så nu får du stå ditt kast. Herregud, o så säger dom att man blir dum av Marijuanan.


     

  • Anonym (stoppa)

    Det ÄR en inkörsport, för du dövar nervsystemet och dealar inte med de riktiga problemen (ångest, stress, depression?) Prata med din son, ta reda på vad det är som pågår, utan att bli arg. 

  • Anonym (ja)
    Tihguhgt skrev 2019-05-25 20:04:55 följande:

    Herregud, vad ska jag göra? Han har aldrig varit rebellisk och sköter sina studier bra. Jag vill ju inte att han ska hamna fel i livet.


    Kontakta soc.
  • Anonym (stoppa)
    Anonym (Z) skrev 2019-05-26 14:50:50 följande:
    Nej det är inte marijuana, det är HASCH!

    Ta tag i problemet så fort som möjligt, jag har rökt varje dag över 20 år ren ett par år och rekomederar inte detta till någon!
    Tack för din ärlighet. Varför tror du att du känner ett behov av att röka?
  • Anonym (stoppa)

    Så du dövar också nervsystemet...då kan du inte vara emotionellt tillgänglig för din son. Har du frågat honom än om det du hittade?

  • Anonym (Vänner som råkat ut för samma sak)

    Vad du än gör ring inte soc, då kommer både du och han få ett rent helvete. Det kommer göras en orosanmälan och han kommer behöva lämna regelbunda urinprov. Men med tanke på att han är under 18 kommer han bli fråntagen och hamna på ett behandlingshem bland likasinnade. Det är jättelätt att beställa grejer från behandlinghem, har vänner som gjort det och det fuskas hejvilt.
    Dessutom kommer han träffa andra ungdomar som tar tyngre droger och vips så är karusellen igång och han kommer ta tjack, ritta, subutex och till och med heroin.

    Bara ett råd. Har många nära vänner där dessa saker hänt och idag pundar alla heroin bland annat - t. ex. benzo. Och de som har slutat går numera på subutexprogram (vilket är jättebra för de som behöver det för att kunna sluta med heroinet eller andra starka opiater och opioder.) Men om han inte är över 18 finns inte denna möjligheten tyvärr. Men om han hade varit 20 kunde han fått behandling av vilken subutexmottagning som helst.

  • Anonym (Vänner som råkat ut för samma sak)

    "Där dessa saker hänt" menar jag när soc blir inblandade.

  • Anonym (IntedummastpåFL)

    Haha! Ni är ju inte friska. Klart som korvspad att en orosanmälan är helt rätt på en unge som röker på. Och det är inte morsan som förstört för sin unge, det har ingen lyckats med heeeeelt på eget bevåg. Hoppas verkligen någon, skola eller vård, gör en anmälan till polis eller SOC. Uppenbarligen fixar ju inte morsan att hantera detta om hon ber om råd på Familjeliv.

  • Anonym (stoppa)
    Anonym (Z) skrev 2019-05-30 13:19:30 följande:
    Du är ute och cyklar och verkar inte läsa vad man skriver.
    Ute och cyklar? Är det något som en som har varit emotionellt frånvarande de senaste 20 åren bör säga som kommentar?
  • Anonym (Vän av ordning)
    Anonym (stoppa) skrev 2019-05-31 00:01:58 följande:

    Ute och cyklar? Är det något som en som har varit emotionellt frånvarande de senaste 20 åren bör säga som kommentar?


    När man läser dina inlägg förstår man att du uppenbarligen blandar ihop Anonym (Z) med TS.
  • Anonym (Erfaren)

    Har personlig erfarenhet av haschrökande tonåring.
    Han har åkt dit ett par gånger.

    Jag återkommer i eftermiddag med min berättelse och tips och råd.

  • Anonym (omg)
    Anonym (Z) skrev 2019-05-27 15:42:13 följande:
    Som jag skrev röker jag inte längre, behovet är att slappna av. Med så mkt jobb, familj och allt annat,

    När alla gått och lag sig så röker man en och slappnar Sätter sig med whiskey framför tvn eller datorn. Men som sagt jag skulle aldrig låta mina barn röra skiten. Och så sover man jätte bra. Man slutar också drömma, och det är något jag fortfarande har problem med är att jag tycker det är så jobbigt med drömmar efter så många år utan de

    Ähh du kan ju inte vara på riktigt. "rökt över 20 år men skulle aldrig låta mina barn få röra skiten". DU är inte ärlig någonstans. Möjligtvis kanske enligt Svensk standard isåfall där det enbart existerar dubbelmoral o självbekräftande. Men inte så konstigt att du är som du är när du dricker Whiskey. De människorna brukar vara helt fucked up i skallen. Iskalla stundtals, hånande o sarkastiska och en abnorm extrem dubbelmoral som dom inte ens kan inse själva.


    OM du har rökt i över 20 år så..


    Nr 1; Då vet du att en del faktiskt kan behöva få bruka den för att orka leva.
    Nr 2; Du förstår att din konsumtion överskrider alla gränser oavsett drog.
    Nr 3; Du tror dig veta bättre, fast du fortfarande dricker Whiskey!!!!!
    Nr 4; Du bör veta värdet i att ha rätten över sin egna kropp! 
    Nr 5; När man har nått udden som definitivt inte är värre än en fylla då det inte är på ett fysiskt sätt utan mera mentalt så lägger sig stormen och förståelsen ökar och man finner äntligen sig själv på ett bättre plan än vad man trodde man var ifrån början.


    Jag har rökt med uppehåll varje dag i 10 år. Det lindrade min djupt allvarliga depression och självmords riskbeteende enormt, förutom samhällets käppar som är som en spark ut som gjorde saken dåligt på RIKTIGT ! Det räddade mitt liv och det räddade andras liv då man blir chill och inte hoppar 1 meter upp i luften utav ilska längre p ga de orättvisor som andra ev aldrig kommer få veta.


    O att dricka Wiskey och ha brukat cannabis i över 20 år går inte ihop. Så den lögnen går jag inte på. Efter mina 10 år med cannabis o säkert 5 år utan alkohol så blir jag nu från att bli full på en halv bag box till EN ENDA starköl!


    Sätter mitt lillfinger på att du är polis eller har samröre med någonting som tjänar pengar på alkohol monopolen! Du ÄR synad ! Genomskinligare blir det inte! 

  • Anonym (omg)
    Anonym (stoppa) skrev 2019-05-30 01:52:13 följande:

    Så du dövar också nervsystemet...då kan du inte vara emotionellt tillgänglig för din son. Har du frågat honom än om det du hittade?


    Vad gör inte whiskyn då ?


    Tvärtom ang cannabis. Man kan vara mer emotionell då man "ser" och glömmer inte att inte en djävel vet hur vi kom hit fast man nu tror sig veta eller har glömt bort det så pass mycket att "verkligheten" i sig enbart är helt fulländad och faktisk. Det är som att det dolda inte ´kan eller vill erkännas utav er alkohol Narcissister.


    Med cannabis började jag uppskatta naturen omkring mig och luften, kyla värme, konst, musik och dessutom kommunicerar med djur bättre än vad en "duktig" välklädd sönder moderniserad "utbildad" människa någonsin kan göra och definitivt på sin alkohol!  

  • Anonym (Hh)

    Hej!

    Jag har varit ren ifrån droger i snart 2 år och jag var 17 år när jag blev påkommen av BUP.

    Det som hände då var att jag fick ett val: gå behandling i 1 år via soc (inte behandlingshem) och om jag rörde droger igen skulle jag bli skickad på behandlingshem.

    Jag gick min behandling i 1 år, lämnade 2 urinprov som båda visade negativt och jag har aldrig rört droger igen.

    Det bästa du kan göra som förälder är att ta tag i problemet, genom att kontakta soc angående ditt barns drogmissbruk.

    Droger förstör bara oavsett om det är cannabis eller något tyngre.

    Jag är i alla fall evigt tacksam att mina föräldrar kom på mig och berättade för Bup för annars hade det nog inte slutat bra!

  • Anonym (stoppa)
    Anonym (Hh) skrev 2019-06-02 18:21:57 följande:

    Hej!

    Jag har varit ren ifrån droger i snart 2 år och jag var 17 år när jag blev påkommen av BUP.

    Det som hände då var att jag fick ett val: gå behandling i 1 år via soc (inte behandlingshem) och om jag rörde droger igen skulle jag bli skickad på behandlingshem.

    Jag gick min behandling i 1 år, lämnade 2 urinprov som båda visade negativt och jag har aldrig rört droger igen.

    Det bästa du kan göra som förälder är att ta tag i problemet, genom att kontakta soc angående ditt barns drogmissbruk.

    Droger förstör bara oavsett om det är cannabis eller något tyngre.

    Jag är i alla fall evigt tacksam att mina föräldrar kom på mig och berättade för Bup för annars hade det nog inte slutat bra!


    Tack, bra att höra från någon som har varit där.
Svar på tråden Barn som röker marijuana?