Forum Övrigt - Fritid & hobby
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Tips för en lyckad fest

  Sön 26 maj 2019 04:23 Läst 0 gånger Totalt 2 svar
  Sön 26 maj 2019 04:23

  Hej!

  Jag och min man ska ha fest för vänner och kollegor, åldrarna 30 - 60. Vi har planerat att köpa vin, öl, ost, kex samt bjuda på en massa olika förrätter. Blir ca 30+!gäster. De flesta är sociala och jag tror inte att det kommer bli stelt, men det vore kul att göra något, typ ett musikquizz eller liknande för att underhålla lite. Någon som har någon kul idé vad vi skulle kunna hitta på? Är öppen för alla förslag

  Tack på förhand!

 • Tis 11 jun 2019 22:48 #1

  Jag älskar musikquiz och tycker det är en strålande idé att köra på fest! Vill en jämna ut oddsen lite så gör en spellista med t.ex. kända låtar fast med annan version t.ex. kända låtar på finska. Svinroligt. 


  Ett annat roligt alternativ är norsk karaoke, kör samma upplägg som ett musikquiz (typ dela upp i lag) men en från varje lag, minst, ska ställa sig framför dom andra, få hörlurar med hyfsat hög volym och sen sjunga låten hen hör. Låter oftast förjävligt OCH extremt roligt. Lagen får sen gissa på vilken låt som framfördes. Blir mycket skratt blandat med lite tävling. 

 • Fre 12 jul 2019 11:52 #2

  För det första måste ni bestämma hur ni vill ha festen

  Ska folk sitta och snacka, då kan ni inte ha hög musik, eller så bestämmer ni er för att spela högt och dansa hela natten.

  Ska ni ha snapsvisor och allsånghäften?

  A och O är planering, gärna ner på minutschema, och musiken är väldigt viktig.

  Börjar festen 19 drinkarna serveras direkt, sen mat typ 19.15, ska snaps severas ska detta ske omedelbart, bara misslyckade fester serveras snaps sedan maten är nästan uppäten och andra då maten är uppäten, värdelöst.

  Har ni plats till antalet sittande eller ni måste sitta 5 i 3mannasoffa?

  Hur har ni det med toaletter? Var får gäsyerna röka, kommer grannarna klaga på rökarna utomhus?

  Har ni musikanläggning som klarar spela högt och länge utan att gå sönder?

  Hur ska ni spela musiken? Cd lp, spotify?

  Kommer grannarna klaga om ni spelar för högt? Bordsplaceringen klar? Skicka ut inbjudan gärna 6 månader innan, gärna mer. Får gästerna ha skor på sig?

  Vad händer om det ösregnar den dagen

  Vem ska laga maten? Vem serverar och plockar undan? Buffe eller servering vid bordet?

  Lättast och bäst är att hyra lokal med riktig musikanläggning och mångatoaletter och kök som går att tillaga mst i stor mängd i. Har ni porslin och bestick i rätt mängd? Thermos för vatten resp kaffe? Mer än en kaffebryggare? Kylskåp stort nog att förvsra maten i efter den är inhandlad?

  Soptunna för den mängd skräp som blir?

  Skriv på inbjudan vad för typ av fest ni avser, tex alkoholfri fest med frågesport.

  Skriv gära privst så kommer jag med mer råd omni vill ha

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll