• Okändmark

    Skicka mitt barn till umgänge på skyddat boende

    Hej allihop,

    Jag undrar ifall det är någon därute som upplevt samma eller liknande situation och har goda råd.

    I snart ett halvår så har min dotter bott hos mig på heltid genom ett interimistiskt beslut i tingsrätten. Mamman flyttade långt iväg av olika anledningar (det kom en orosanmälan och utredning gjordes, brister i basala behov hos halvsyskon och allmän misär uppmärksammades). 

    Det blev umgänge var 3e helg och skype flera ggr i veckan.

    Sedan en dryg månad tillbaka så har något hänt i den nya hemkommunen vilket lett till att mammans "nya" partner" (som är förälder till halvsyskon) inte längre verkar vara kvar i bilden - dock trolig hotbild. En ny orosanmälan gjordes från kommunen med ord som våld i hemmet, brist i basala behov till barn och ingrott smuts i nya hemmet.

    Det blev skyddat boende för mitt ex med hennes andra barn och umgänge blev inte på tapeten då det inte var praktiskt möjligt, mamman ville dock att jag skulle skicka upp men även om det var möjligt så hade jag inte velat det.

    Nu ska mamman vara tillbaks i sin nya hemkommun i en ny skyddad adress och därför är det nu praktiskt möjligt igen med umgänge.

    Jag är orolig då hon inte klarat av sina barn när hon bott ihop med sin sambo som verkade göra det större "arbetet" hemma, nu ska hon ta båda samtidigt som min dotter kommer på besök? Min dotter upplevde våldet (endast åskådare) som mamman och sambon utsatte för varandra - dock ska sambon ha varit "värre" (inget grovt). 

    Har någon av er behövt skicka era barn till liknande hem och hur har det gått? Även om det inte finns risk för våld (vad vet jag som inte har någon insyn..) så är jag orolig för att det kommer påverka min dotter negativt, det ska vara meningsfullt för henne att hälsa på sin familj.

    Jag får även frågan vad jag behöver veta för att vilja skicka upp min dotter - problemet är att jag aldrig kommer få i stort sett total insyn i vad som påverkar min dotter där, så vad är tillräckligt? Kan jag kräva att få en utredningsplan samt riskbedömning?

  • Svar på tråden Skicka mitt barn till umgänge på skyddat boende
  • fanola

    Finns det inte möjlighet att få igenom bevakat umgänge? Alltså att soc är med vid umgänget?

Svar på tråden Skicka mitt barn till umgänge på skyddat boende