• tankfull

    Mår ängslig katt bra eller dåligt av en kompis?

    Min dotter och jag har skaffat en innekatt från ett Katthem. Det är en kastrerad hankatt som är 1 år gammal. Han är supersnäll men ängslig och inte så pigg på att ligga i knät eller ens intill oss i soffan. Han har haft ett tufft första levnadsår hos en djursamlare (ihop med sina syskon) och därefter bott på katthem (även där med två syskon) så hans socialisering har såklart drabbats men han gillar mig och dottern nu efter att vi haft honom i 3 månader och vi hade önskat att han ville vara nära oss lite mer. Han har nog aldrig lärt sig leka heller och dissar 95 procent av allt som katter enligt normen ska ääälska - som papperskassar, kartonger, laserpekare, leksaken Da Bird m.m. Den enda leksak han verkligen gillar är Da Fish, men både vi och han är rätt blasé på den nu. Han dissar även all blötmat som inte går att mosa ihop till en sörja och hans lilla mage verkar känslig och lös (ingen mask el dylikt). Han är kort sagt en lite knepig katt som haft en knepig uppväxt, men vi älskar honom och kommer behålla honom oavsett om han blir mer gosig och lekfull eller inte! Problemet är att han känns rastlös samtidigt som han är svår att stimulera. Skulle en kattkompis som haft en normal uppväxt kunna lära honom att socialiseras mer eller skulle vår kattkille dra sig undan ännu mer om hans nya revir hotades? Snälla kattexperter, hjälp mig med goda råd...!

  • Svar på tråden Mår ängslig katt bra eller dåligt av en kompis?
  • Sasu

    När jag skaffade mina 2 första så var den ena väldigt skygg, ängslig och rädd för allt och alla, medans hennes syster var framåt och social, skulle gärna vara nära.


    Jag tror att ifall vi inte hade den sociala katten så skulle nog aldrig den skygga våga komma fram från under soffan! Idag är hon fortfarande ingen knäkatt precis, men hon kommer gärna fram och blir klappad, och ligger gärna jämte en i sängen på kvällen så länge man klappar henne.


     


    Tror din katt skulle må bra av att få en kattkompis med en mer normal och social uppväxt, han behöver någon som kan ge honom självförtroende :)

Svar på tråden Mår ängslig katt bra eller dåligt av en kompis?