Forum Resor - Nöje
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Tips till semestern

  Tor 4 jul 22:30 Läst 0 gånger Totalt 2 svar
  Tor 4 jul 22:30

  Hejsan! Vår familj har nu semester i två veckor och tänkte ut med husvagnen. Har planerat 2 dagar på Astrid Lindgrens värld i vimmelby men sen tänkte vi ta det som det kommer. Men tänkte höra om ni har några tips på aktiviteter som passar en 4 åring i denna nedre del av landet (norrlänning så inte så stor koll på vad som finns att göra) Får gärna vara gratisaktiviteter också som badplatser, parker eller andra små smultronställen :)

 • Ons 10 jul 11:40 #1

  High chapparall?

  Småland har fina stränder.

 • Ons 10 jul 14:25 #2

  Gränna med polkagrisar och sedan färjan över till Visingsö och åka remmalag - häst och vagn.

  Kolmården - djurpark med karuseller.

  I Söderköping finns Smultronstället som är en vida känd glassrestaurang med stooora (och dyra) glassar.

  I Jönköping så har stadsparken en fantastisk lekplats med massor av saker och så finns det bra toamöjligheter och glasskiosk. Fin utsikt med.

  Gamla Linköping och sedan ta häst och vagn genom skogen till Valla friluftsområde - finns lite djur och stor lekplats där..Finns Cloettaboden i gamla Linköping men sedan ca 1 mil utanför Linköping i Ljungsbro har Cloetta fabriksförsäljning. På vägen till Ljungsbro kan man passa på att stanna till vid Bergs slussar och titta på de 7 stegen (tror jag att det är) med slussar i Göta Kanal. 

  Är det varmt rekommenderar jag att åka till Varamobaden i Motala som är Nordens största insjöbad. Långgrunt och superfin sand.
  Finns även ett jättefint bad norr om Vadstena på själva Campingen - Vätterviken. Även där långgrunt med fin sand fast med gräs på stranden!

   


  Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll