Forum Allmänna - Medlemstrådar
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Bli av med vägglöss

  Fre 19 jul 2019 17:00 Läst 0 gånger Totalt 6 svar
  Fre 19 jul 2019 17:00

  Hej allihopa!

  Jag har fått vägglöss hemma och de har varit här och sprutat med pulver. När man läser alla erfarenheter av vägglöss här får man känslan av att det är odödliga och att folk inte lyckas bli av med dem. Jag vänder mig till alla som haft dessa hemma och faktiskt lyckats bli av med dem. Hur långt tid tog det för er? Vilka behandlingar användes? Hur gjorde nu själva för att påskynda processen?

 • Fre 19 jul 2019 19:03 #1

  Det tog två eller tre behandlingar. De sprutade nåt medel. Vid andra behandlingen sa killen att den första behandlaren hade använt ett skitdåligt medel så nu skulle han använda ett bättre, och det gav bättre effekt. Minns inte hur lång tid det tog från första behandlingen tills de var borta, men det tog ju ett tag iaf. Månader om jag minns rätt. Frös ner allt som gick ner i en frysbox. Sängen som var drabbad slängde jag pga väldigt mycket vägglöss. En annan säng bodde de i sänggaveln så den slängdes, behandlade sängen som var utan spår. Slängde sängbordet så de bodde även där. Tvättade allt i 60 och torktumlade. Höll extremt noggrann koll efter nya löss i lååång tid efter. Fortfarande nu tre år senare undersöker jag möblerna då och då.


  Keep your child rear facing for as long as possible!
 • Tor 25 jul 2019 09:34 #2

  Egentligen ska man inte slänga sängar etc, för då bor de nån annanstans (tex i tapeten) och är svårare att bli av med. Men förstår om man vill byta säng om det finns många i.

  Jag har haft vägglöss fler ggr efter resor till exotiska länder och blivit expert på de små asen.

  1. De dör inte om man fryser ner dem (men hamnar i dvala).
  2. De kan överleva över 18 månader utan blod.
  3. Viktigt att vara superdisciplinerad med att inte sprida runt kläder (för då sprids de) runt i lägenheten/huset. De kläder som är använda/som de kan ha spridits till/varit i resväskan brukar jag förvara i slutna platssäckar, ibland i frys (även om de inte dör där).
  4. De dör om man tvättar kläderna VARMT. Annars kan man sätta ugnen 50 grader och "ugna" alla prylar man haft där de kan ha hamnat, kläder, handväskor, skor osv.  De kan tom bo i klockor.
  5. Prylar som jag inte kunnat tvätta varmt har jag faktiskt först tvättat i sina 30-40 grader, sen lagt i torkskåp varmt i en kvart och sen svalt, sedan frusit in dem i ca 1 år. 

  Detta utöver behandlingar från Anticimex.

  Man måste vara enormt noggrann och disciplinerad och eftersom man blir så trött av allt detta är det svårt att vara det. men håll ut! Är man noggrann, logisk och konsekvent så går det! (i kombo med behandlingar)

  Detta är saker jag själv upptäckt om dem, MEN, om du googlar så märker du att andra kommer med liknande råd, även från australiensiska forsknings-siter. Jag har tom haft dem, sen upplevt att de försvunnit och sen 11 dagar senare är de tillbaka. Har sedan lärt mig att det är hur de lägger ägg och kläckningsprocessen.

  LYCKA TILL!

 • Tor 25 jul 2019 09:38 #3

  PS. En grej som hjälpt mig psykologiskt är att se dem som en fiende som jag ska besegra. Dvs, jag vägrade slänga saker pga dem. Inga möbler, inga kläder. 

  Dessutom - om de bor i sängen och bytet ligger där, då är de lättare att bekämpa. Annars sprids de. De kan bo bakom tavlor, i tapetskarvar i lister, you name it. Så fördelen med att ha de boendes i sängen är just att de är lättare att spraya ihjäl. 

  Vidare menar vissa att man kan testa klistrig tejp längst ner på sängfötterna (klistret utåt) så de inte kan krypa om om de bor bredvid sängen. Har funkat för vissa.

 • Sön 11 aug 2019 15:37 #4

  Jag stryker alla kläder på högsta värme med ånga. Bör väl ta död på både ägg o bagge?

 • Fre 20 dec 2019 04:22 #5

  Vi köpte en soffa och fick in dem. Hade Anticimex här men det hjälpte inte. Betalade 4000 kronor för ingenting, Anticimex har enligt dem själva självklart inte gjort något fel även om det stod"praktikant" på två namnskyltar. Orkar inte bråka mera så vi

  Lever med dem nu.. Vägglösen har blivigt en del av inredningen.. Ordagrant!

 • Fre 12 jun 20:54 #6

  Hur går det? Det är vanligare utomlands, så googla på engelska, bedbugs. Lär finnas en del tips.

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll