• Anonym (Orkar inte...)

    Idioter på blocket

    Jag annonserade ut vår barnvagn för drygt två veckor sedan, vi har haft den i ett halvår, det är en Cresent kombivagn, och jag har satt priset ungefär hälften mot nypriset, alltså 2000 kr. Kostade drygt 4000 ny.

    Nöt nr 1: Vill betala 1500 kr, jag säger ok, då försöker hon med 700... Säger att under 1500 går jag inte. Inget mer svar...

    Nöt nr 2: Meddelar att hon är beredd att köpa den för 500....

    Nöt nr 3: Vill ha flera bilder på vagnen, det räcker tydligen inte med de två som var i annonsen. Fotar vagnen från alla håll och kanter och skickar till henne. Inget svar.

    Nöt nr 4: Verkar uppriktigt intresserad och vi bestämmer att hon ska komma tre dagar senare, alltså söndag kl 16. Äntligen en seriös person!

    Därefter hör tre personer till av sig, men jag svarar att det är en som är intresserad och kommer på söndag... Men hör av mig om det inte blir något!

    Nöt nr 4 dyker aldrig upp på avtalad tid på söndagen, och svarar inte på mail...

    Hör av mig till de andra intresserade, varav två svarar att de tyvärr hunnit hitta andra vagnar. Den tredje svarar inte.

    Var annonserar ni när ni vill sälja saker?

  • Svar på tråden Idioter på blocket
  • Anonym (Marketplace)

    Marketplace på Facebook tycker jag fungerar bra att sälja saker på. Har fungerat väldigt smidigt för mig även det du upplevt på blocket ju förekommer även där.

  • Man343

    Aldrig blocket nuförtiden. Svindyrt och som sagt, fullt med idioter.

  • Anonym (Obi Wan Kenobi)
    Anonym (realist) skrev 2019-07-30 01:53:12 följande:

    Kolla in Tradera


    Tradera är toppen! Man slipper diskutera pris med idioter. Priset hanteras automatiskt av auktionen. Innan affären är klar kan man få meddelanden med frågor om skick etc., men det är OK. Namn och adresser utväxlas mellan köpare och säljare först när affären är uppgjord. Den köpare som inte fullföljer genom att betala bryter mot Traderas regler och ska ha ett dåligt betyg.
  • Mom2be262

    Har inget svar mer än att man aldrig slutar förvånas... fick mig dock ett gott skratt när du benämner alla som nötter HAHA så bra! Roligast på länge!

  • Anonym (Ointresserade)

    Låter som att ingen är särskilt angelägen att få köpa just din vagn. Kanske finns fler likvärdiga. Att inte få svar får man nog räkna med. Nötter finns det gott om...

    Jag brukar aldrig släppa en potentiell köpare utan endast säga att det finns en annan intresserad som ska kika då och då. Självklart transparent gentemot andra potentiella köpare som får lägga handpenning om de vill försäkra sig om att få köpa.

    Det kan vara frustrerande att försöka sälja något. Särskilt när det är något som inte är så hett eftertraktat.

  • Anonym (A)

    Vilken otur du har haft, Tradera tycker jag är bra.

  • Pierott

    Jag har hållt en vara på blocket en gång, men det berodde på att köparen var i desperat behov av min vara men behövde skaffa pengar.

    Annars är det först till kvarn.

  • Shameless

    Nu bor jag förvisso i Norge men vi har en motsvarighet till Blocket som heter Finn. Flera gånger har det hänt att man har avtalat tid med köpare som inte dyker upp, jävligt irriterande då man har tackat nej till andra som vill köpa varan. Så numera är det först till kvarn som gäller.

Svar på tråden Idioter på blocket