• anezka

    Glass recept

    Hejsan jag skulle villja ha ett gott glass recept någon som har ?

  • Svar på tråden Glass recept
  • MammaFia

    Vi brukar vispa Ädel vaniljvisp jätte hårt å blanda i krossad daim eller polkagrisar å ställa in i frysen i 4 timmar. Jätte got!

  • Jennie Brunflo

    Glass

    3 äggulor
    ½ dl florsocker
    3 dl vispgrädde
    1msk vaniljsocker (eller hallon eller kakao eller vad man nu vill ha)

    Vispa ägg och socker.
    Vispa grädden.
    RÖR samman.
    Häll i smaksättningen och frys.

  • Majalaja

    Det blir kanongott att smaksätta med lite outspädd flädersaft också! Bara ett tips! Och servera varma hallon till...mmmmums!

  • Jennie Brunflo

    Kan tillägga att mitt recept med 1 kuvert saffran i är MUMS!!!!

    Servera gärna med mixade hallon. De ska vara sura och glassen söt...mmmmmmmmmmmmmmm!

  • AnnaK

    Glass

    1 dl Vatten
    1 dl Socker
    1/2 Apelsin; rivet skal av
    3 dl Creme fraiche

    Koka upp vatten, socker och apelsinskal. Låt svalna. Rör i creme fraiche. Kör blandningen i en glassmaskin ca 30 minuter, eller ställ in i frysen och låt stå ca 5 timmar

  • AnnaK

    Sandwich med pollyglass

    Ingredienser
    15 st
    4 äggulor
    1 1/2 dl florsocker
    2 dl vispgrädde
    125 g Polly-godis
    500 g KESELLA jordgubb&lime
    30 tunna skivor sockerkaka
    Gör så här
    Vispa äggulor och florsocker poröst. Vispa grädden. Grovhacka Polly-godiset. Rör ner KESELLA, grädde och godis i äggsmeten. Klä insidan av en sockerkaksform, 1 1/2 liter, med plastfolie. Häll glassmeten i formen. Frys i minst 5 timmar eller över natten. Ställ i kyl i ca 30 min före servering. Stjälp upp och skär glassen i skivor. Lägg en skiva glass mellan två skivor sockerkaka till en glassandwich

  • anezka

    Jag får nog sätta i gång och göra en massa glass nu hehehe tack för recepten

  • AnnaK

    Hemlagad GI-glass

    Ingredienser
    portioner
    1 vaniljstång
    4 äggulor
    3 dl sötningsmedel
    5 dl vispgrädde
    4 äggvitor
    1 krm salt
    Rostade hasselnötter:
    100 g hasselnötter
    2 dl sötningsmedel
    4 msk vatten
    Du behöver också:
    bakplåtspapper
    Till servering:
    Choklad- och nötflarn

    Gör så här:
    1.Lägg ett bakplåtspapper på etn plåt. Hetta upp en stekpanna, lägg i nötterna och rosta dem i tre minuter. Blanda samman sötningsmedel och vatten och häll över nötterna i pannan. Skaka pannan då och då så att blandningen fördelar sig jämnt över nötterna. Låt det börja bubbla ordentligt och bli gyllenbrunt. Häll då ut blandningen på bakplåtspapperet och låt svalna i ca 20 minuter. Hacka nötterna grovt.

    2.Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Vispa äggulor och sockerersättning i en bunke. Vispa grädden i en annan skål tills den bildar mjuka toppar. Vispa slutligen äggvitorna med saltet tills det bildas mycket fasta toppar. Vänd ner choklad eller nötter, grädde och äggvitsvisp i äggulesmeten.

    3.Frys glassen i ca tre timmar. Skeda upp den med en sked doppad i kallt vatten och dekorera med chokladflarn

  • AnnaK

    Hallonglass

    4 portioner

    1 dl strösocker
    1 dl vatten
    2 msk saft av citron
    400 g djupfrysta hallon
    1 1/2 dl Vispgrädde

    Koka socker, vatten och citronsaft på svag värme till en simmig lag, ca 10 min. Blanda sockerlag och 300 g hallon (spara 100 g till garnering). Kör i matberedare eller passera genom sil. Vispa grädden och blanda med bärmoset. Frys 3-4 tim. Rör 2-3 gånger under infrysningen för jämn konsistens. Skeda upp och garnera med hallon och rån.

  • cissi24

    Glass med Schweizernöt är jätte gott. Hackar det i lite olika stora och små bitar. Mums

  • AnnaK

    Till ca 15 pers eller 2 mindre tillställningar:
    3 dl ren äggvita (från ca 10 ägg)
    6 dl socker
    2 1/2 dl vatten
    6 dl vispgrädde
    3 msk päronbrandy, kirschwasser eller punsch
    Man behöver också en uthållig elvisp
    Gör så här:
    Koka upp vattnet och sockret i en tjockbottnad kastrull, och låt koka tills lagen trådar sig mellan fingrarna
    Dela under tiden äggen, mät upp och lägg i en stor vispskål
    Vispa lätt så att äggvitorna börjar skumma
    Häll sedan sakta den heta sockerlagen i en tunn stråle ner bland äggvitorna medan elvispen kör för fullt
    Man ska sedan vispa länge tills det hela blir en tjock, glänsande, vit massa
    Fortsätt sedan ett tag till och låt värmen avta
    Frys "marängsmeten" i minst 4 timmar
    Vispa grädden tjockt och smaksätt med spriten
    Ta ut marängsmeten som nu är rätt hård, och skär den i skålen med en kniv tills den börjar att mjukna litet
    Blanda äggvitemassan och grädden någotsånär med en sked och lägg i serveringsformar
    Frys igen
    Kan serveras med nötnougat eller färska jordgubbar

Svar på tråden Glass recept