• Hellyssen

    Besked efter trippeldiagnostik

    Min mamma blev återkallad efter sin senaste mammografi, de hade sett en förändring i ett av hennes bröst som inte fanns på tidigare bilder. Vid återbesöket gjordes en ny mammografi, ultraljud och biopsi. Nu väntar vi på hennes återbesök för att få veta vad detta är och det snurrar så mycket tankar! Är jätterädd att det är bröstcancer, men försöker tänka positivt. Skulle bli så tacksam om någon som varit i samma situation ville dela med sig av sina erfarenheter! Någon som gått igenom samma sak, som drabbad eller anhörig?

  • Svar på tråden Besked efter trippeldiagnostik
  • Anonym i Småland

    Precis samma sak fick min mor gå igenom och det visade inget farligt. Hon har fått ta om bilder några gånger tidigare men denna gång blev det ultraljud och biopsi. Dessa undersökningar är ju väldigt noggranna och ser dom då minsta lilla ?konstighet? vill dom helst ta en extra koll på det.

    Vet att det är svårt att behålla lugnet men försök. Det är många kvinnor som får göra vidare undersökningar utan att det betyder att det är något allvarligare. Det är ju super att dom inom vården är så noggranna och inte lämnar några frågetecken

  • Hellyssen

    Anonym i Småland, du har helt rätt! Det är jättebra att de kollar allt. Skönt att allt gick bra för din mamma, hoppas få höra samma sak!

    Allt är så ovisst bara, beroende på svar kan ju ändå mycket hända!

  • Anonym (Syrran)

    Har själv varit på trippeldiagnostik upprepade gånger. Finns massa konstiga grejer som är helt ofarliga men det går inte att se utan att ta prov.

    OM det skulle vara en tumör är den i alla fall tidigt upptäckt och glöm inte att ca 90% botas. Det kommer att bli bra!

  • Hellyssen

    Tack syrran, du har rätt! Vilket besked det än blir får man ta det steg för steg...

    Hur länge har du fått vänta på besked de gånger du gått igenom undersökningen? Hoppas du mår bra trots allt och är frisk!

Svar på tråden Besked efter trippeldiagnostik