Forum Politik - Samhälle
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Ny bankskatt, tyck till!

  Tor 5 sep 2019 14:58 Läst 0 gånger Totalt 6 svar
  Tor 5 sep 2019 14:58

  I dagarna bekräftade regeringen att den så omtalade bankskatten nu är bekräftad. En skatt som ska täcka för de kommande satsningarna på försvaret heter det.

  Men skatten har fått mycket kritik och många experter inklusive banktjänstemän själva hävdar att det i slutändan ändå kommer vara konsumenten som kommer att få betala skatten. Alltså en indirekt skattehöjning på befolkningen.

  I videointervjun nedan här, intervjuar SVT Magdalena Andersson angående den nya skatten och får frågan vem som kommer drabbas av den nya skatten.


  Vilka är det då som kommer att påverkas av skatten?


  "? Det är klart att de stora bankerna kommer att träffas av den men också en del andra aktörer som finns på finansmarknaden, säger Andersson till SVT."


  Dock ställs som vanligt av SVT inga direkt kritiska motfrågor till Anderssons svar. Som hade vart logiska att ställa, speciellt när många hävdar att detta i slutändan ändå kommer att vara konsumenterna som får betala skatten.

  Vad tycker du om den nya bankskatten och vilka nya skattesatser tror du är på väg för att täcka de allt större hålen i den svenska ekonomin?
  Omröstning
  Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
 • Tor 5 sep 2019 15:07 #1
 • Anonym (D)
  Visa endast
  Tor 5 sep 2019 15:23 #2

  Klart det är kunderna som får betala såvida man inte sätter upp en visst tak för vinst. Magdalena är ju inte ett ess direkt men det har hon ju visat tidigare.

 • Tor 5 sep 2019 16:50 #3
  Anonym (D) skrev 2019-09-05 15:23:56 följande:

  Klart det är kunderna som får betala såvida man inte sätter upp en visst tak för vinst. Magdalena är ju inte ett ess direkt men det har hon ju visat tidigare.


  Nä men det vill ju media nästan hjälpa till att mörka. En rikig reporter som granskar makten hade ställt lite tuffare motfrågor. SVT fungerar mer som regeringens lakajer!
 • Tor 5 sep 2019 17:21 #4

  Alla skatter drabbar kunden/konsumenten antingen direkt genom höjda priser eller indirekt genom minskad produktion och färre jobb. Vilka skatter vill ni ha då? "Någon annan" ska betala, eller hur?

  Bankerna har sedan länge snuskigt höga vinster och dito marginaler, de har själva bäddat för en bankskatt. Dessutom var det skattebetalarna som räddade bankerna vid den stora krisen för 10 år sen, inte mer än rätt att de får ställa upp för samhället nu. 

 • Carina­L26
  Visa endast
  Tor 5 sep 2019 17:40 #5

  I princip inte jättefel men det är naivt att tro att bankerna inte tar igen ev minskad vinst med höjda avgifter från kunderna. Och i så fall blir det i praktiken en ökad skatt på folket i stället.

 • Tor 5 sep 2019 18:10 #6

  Det är ju kundernas betalningsvilja, inte bankernas verkliga intäktsbehov pga utgifter som avgör hur mycket de kan ta igen av oss. Bolåneräntorna sätts tex. i konkurrens, inte för att det är en marginal de måste ha. Därav uppstickarna på marknaden med låga räntor.

  Var en aktiv konsument och byt bank om den är dyr! Var inte rädda för att skaffa flera om de är bra på olika saker. En kanske har kostnadsfri internetbank med betalningar och en annan banklån med låg ränta.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll