Forum Heminredning - Hus & hem
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Vilken sorts taklampa?

  Lör 7 sep 2019 17:11 Läst 0 gånger Totalt 5 svar
  Lör 7 sep 2019 17:11

  Behöver hänga upp taklampor i hallen. Bild längst ner på hur uttagen ser ut. Det finns krokar. Taket låter ihåligt när man knackar på det så gissar på att taket består av trä- eller gipsskiva.

  Har en borr, tror det är en slagborr/kombiborr men vet ej hur man använder den.

  Vilken sorts taklampa skulle passa bäst och vad skulle vara enklast att sätta upp?

  Tänkte först att det enklaste var att sätta upp plafond men hur funkar det med krok? Samma sak med spotlights. Behöver man borra och skruva?

  Aldrig hängt upp lampor. Vad rekommenderar ni?

  ibb.co/sHwRPBm

 • Lör 7 sep 2019 18:28 #1

  Plafonder brukar vara konstruerade för att fästa i den sortens krokar så det är nog inga problem. Det brukar följa med en bruksanvisning för hur man gör för att hänga upp den.

 • Lör 7 sep 2019 21:05 #2

  De flesta taklampor är, som redan sagts, förberedda för att sitta i just en sådan anordning.
  Fråga i lampaffären om du är osäker.

 • Lör 7 sep 2019 22:40 #3

  Anledningen till att jag frågar är att jag kollade på lampor på Bauhaus och de som jobbade tyckte att jag skulle skruva fast lamporna i taket. Delvis för att lamporna skulle sitta fast ordentligt men också för att det ser bättre ut. Att man inte vill att lampan ska trilla i huvudet på en. Och det kan bli glapp om man hänger de i krokar. De jag pratade med kändes som sommarjobbare utan större erfarenhet så vet inte vad jag ska tro på. Kan inte heller borra och vill inte ha hål i taket i onödan.

  Funderar på att köpa en sådan där lampa som hänger i sladden. De kan man hänga på en krok och dölja alla sladdar i kåpan.

  Vad har ni för taklampor i hallen? Vad tycker ni är snyggt? Och hur har ni monterat fast era taklampor?

 • Sön 8 sep 2019 09:38 #4

  Vi har tre olika plafonder hemma. De hänger inte och dinglar med synliga sladdar, utan fästanordningen är gjord så att de ligger stadigt an mot taket med krok, uttag och sladdar helt dolda. I hallen tror jag att det är denna modellen vi har, fast med omönstrad kupa: ljusihem.se/sv/artiklar/tak/plafonder/riso-plafond-d400-gron-sidus-e27-h125-2x60w.html Den är riktigt smidig att byta ljuskällor i. Man bara vrider på metallfästena och plockar bort glaskupan. Denna har vi också hemma: www.bauhaus.se/plafond-cyklon Den är lite meckigare men det går, och LED-lampor behöver ju inte bytas så ofta ändå.

 • Sön 8 sep 2019 20:14 #5

  Har köpt Markslöjd och de har varit perfekta att sätta i sådana krokar. Iofs 5-10 år sedan, men det borde ju vara samma system än.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll