• Anonym (Kryck­an)
    Wed 11 Sep 2019 15:54
    251 visningar
    4 svar
    4
    251

    numera rörelsehindrad, hur få boende?

    Jag har senaste 1-2 åren blivit sjuk och rörelsehindrad. Jag kan gå korta sträckor med kryckor, upp till max 50 m. Det ger mig dock besvär och smärta efteråt.

    Jag bor i vanlig hyreslägenhet med mitt barn på 16 år och vi tycker mycket om vår lägenhet och även läget. Problemet är att den är en trappa upp och det finns ingen hiss och jag klarar med nöd och näppe av trapporna som det är nu och jag har märkt att jag börjar undvika att gå ut om jag inte måste, vilket inte alls är bra. Dessutom ligger min parkeringsplats på andra sidan huset så jag måste ta mig runt och dessutom gå igenom en häck och ojämn mark. Det finns inga andra närmare parkeringsplatser och går inte heller att anlägga på rätt sida huset.

    Mitt rörelshinder kommer inte att bli bättre utan sämre så jag måste flytta men vet inte hur det ska gå till. Jag är ganska långt fram i bostadskön men problemet är också att jag är arbetslös för första gången på 20 år. Således kan jag inte söka lägenheter då min nuvarande inkomst inte är tillräcklig enligt hyresvärdarna.

    Jag behöver bo så att det antingen finns hiss eller att det är på bottenplan och jag behöver att det finns tvättmaskin och diskmaskin. Som det är nu är det mitt barn som får tvätta eftersom jag inte klara att gå upp och ner till tvättstugan och inte bära tvättkorgen heller.

    Finns det kanske lägenheter som kommunen har, inte direkt vårdboende för där antar jag att mitt barn inte får bo med mig men någon slags handikapplägenhet eller något? Det finns ju t ex för de som tillhör LSS men finns det något liknande för oss med fysiska/medicinska hinder?

    Handikappanpassa den lgh jag har är ju meningslöst förutom att installera tvättmaskin för jag kommer ju snart inte in och ut härifrån.

    Några tips?

  • Svar på tråden numera rörelsehindrad, hur få boende?
  • Wed 11 Sep 2019 16:01
    #1

    Kontakta kommunen angående bostadsanpassningsbidrag. Beroende på hur trappan ser ut kan det gå att installera en trapphiss.

  • neverp­reggo
    Wed 11 Sep 2019 16:23
    #2

    Byta lägenhet med någon verkar vara vanligt här vid såna problem. Har du någon som helst inkomst och betalda hyror på nuvarande hyresbolag borde det kunna gå.

  • Anonym (förti­dspesi­onär)
    Sat 14 Sep 2019 17:31
    #3

    när jag blev sjuk i svår hjärtsvikt viket fortfarande är lika dålig. bad jag min läkare skriva ett intyg som jag gav till fastighets bolaget och fick då förtur att byta lägenhet från andra våningen till botten våningen
    hoppas det löser sig för dig

  • Anonym (1)
    Sat 14 Sep 2019 17:52
    #4

    Du kan få medicinsk förtur i kommunala bostadsköer i de flesta städer.

Svar på tråden numera rörelsehindrad, hur få boende?