• Anonym (TS)

    Vad är egentligen familjerätten uppgift?

    Hos familjerätten kan man gå på samarbetssamtal, men vad är deras uppgift? De beblandar sig inte i föräldrarnas diskussionen. De sitter bara där, utan att komma med input. Varför finns de ens?

    De tillåter barn att fara illa. Att föräldrarna skickar barnen hit och dit utan någon som helst struktur. Att barnen uttrycker att de mår dåligt spelar ingen roll. De tillåter fr föräldrarna hindrar umgänge enligt planering direkt det är en konflikt. De tillåter att barnen blandas in i föräldrarnas konflikter.

    Vad är egentligen familjerättens uppdrag? Ska de endast sitta och se på medans två föräldrar inte alls kan komma överens utan använder barnen som slagpåsar mellan varandra?

  • Svar på tråden Vad är egentligen familjerätten uppgift?
  • Anonym (Sara)

    Deras uppgifter är vanligtvis: rådgivning om umgänge, boende ch vårdnad, faderskapsutredningar, leda samrbetssamtal, hjälpa till med avtalsskrivning, vårdnads/boende/umgängesutredningar, adoptionsfrågor.

    Om de misstänker att ett barn far illa har de rimligrtvis anmälningsskyldighet till den delen av socialtjänsten som hanterar det.

Svar på tråden Vad är egentligen familjerätten uppgift?