• Jojjoooo

    Föräldrarkooperativ

    Hur mycket får ett föräldrarkooperativ bestämma? Allt?

    Har en fråga. Denna verksamhet gick ut med att det var frivilligt att gå med i föreningen eller ej (först och främst för att locka mer folk som kanske inte är intresserade av att engagera sig) men som jag fått höra nu idag är att det även gick bra för föreningen då så det behövdes inte mer folk då.

    Nu har dom gått ut med att det kommer bli åtgärder om fler familjer inte går med i föreningen? vadå för åtgärder undrar man då? Kan dom kasta ut folk som inte är med i föreningen? Kan dom låta föräldrarna ha kvar sitt/sina barn men då ska dom betala maxtaxa?

    Vill inte höra några dumma svar om varför man väljer kooperativ om man inte är intresserad av att engagera sig utan vill enbart veta vad som egentligen får bestämmas osv.

  • Svar på tråden Föräldrarkooperativ
  • Gameofthrones

    Föräldrakooperativet är inte statlig myndighet, kommunalt, mm.

    Det är en typ förening åt kommunen, statliga.

    Pedagoger, lärare tar hand om utbildningarna, chefer tar hand om sin personal ni tar väl önskemål om inköp, nått som behöver lagas på lekpark i skolan eller nått,

    Matinköp, administration, osv. Planeringar inför utflykter, städning, osv.

    Ni behöver inte vara med. Det är inte tvunget. Jag tror inte det. Det är konstigt annars. Det där är litet hot eller? Vad då ska dem börja frysa ut er? Då är det fel på dem.

  • MR Xyz

    Konstigt att de inte har krav på medlemskap, det brukar föräldrakooperativ ha. Om de inte redan har krav på medlemskap i stadgarna - och nu alltså gjort undantag - så kan de ändra stadgarna vid årsmötet för att kräva det framöver. Hur stadgeändring ska gå till står i stadgarna. Har de gett undantag kan detta undantag hävas när som helst.

    Så rent krasst, ja, de kan göra så att medlemskap - med allt vad det innebär - är obligatoriskt. Och då är det bara att köpa läget eller byta.

Svar på tråden Föräldrarkooperativ