• Anonym (Ensam)

    Hur hittar man någon att prata med?

    Är väldigt ensam och är less på att vara det. Saknar vänner totalt. Känner jag att jag behöver prata med någon är jourhavande medmänniska det enda alternativet. Och då pratar, eller t.om gråter ibland, med en främmande människa man inte ser och som inte ser mig.

    Jag skulle så gärna ja någon att prata med (eller gråta ut hos vid behov, men det är inte ofta) som jag känner och som jag kan se i ögonen. Och en person som ser MIG.

    Hur hittar man en sån?

  • Svar på tråden Hur hittar man någon att prata med?
  • flygrl

    Trist att läsa du är så ensam och jag förstår utan själv ha upplevt det att det måste va smärtsamt. :/

    Eftersom du inte vill prata med en främmande person typ jourhavande medmänniska är det ju en god vän du behöver. Du måste nog börja med lära känna nån först på ett mer allmänt plan för att sen om det stämmer mellan er gradvis fördjupa vänskapen. Det tar tid att lära känna en annan människa och bygga upp ömsesidigt förtroende, men är förstås värt det. En god vän som man litar på i alla väder och kan dela både skoj och livets allvar med är guld värd och viktigt för livskvalitén.

    Normalt lär man ju känna andra människor genom naturliga mötesplatser som jobb, utbildningar, föreningsliv, hobbies osv. Har du inga såna sammanhang där du kan tänkas lära känna nån? Om inte du arbetar har du kanske ett intresse du skulle kunna odla tillsammans med andra, gå med i nån lämplig förening, gå en intressant kurs hos ett studieförbund. Prova för du har ju inget att förlora. Trivs du inte med sammanhanget är det ju bara dra sig ur igen.

  • Anonym (K)

    Uppenbarligen är du inte jättesedd här heller....

  • Anonym (Vän)

    Jag förlorade alla mina vänner när jag var tillsammans med mitt ex. Alla hatade honom och jag var för blind för att förstå vad de försökte säga. Det slutade med att jag stod kvar ensam till slut. Min mamma blev min bästa vän. Hon är den ända som är genuint intresserad av mitt liv och faktiskt vill hjälpa. Jag väljer såklart vad jag vill att hon ska veta. Men kul har vi. Och har man roligt så behlver man inte sitta och gråta ut.

    Lyssna på en riktigt sorglig låt så lär du bli ledsen, lyssna istället på en glad låt så blir det genast muntrare. Att vara helt ensam gör att du ständigt lyssnar på den sorgliga låten. För du tror dig inte ha möjlighet att sätta på en glad melodi, men det har du! Det har vi alla!

    Hitta en hobby, nybörjarkurs där ingen känner varann sen innan. Jag är kursledare och vet att över 70% som går kvällskurser gör det för den sociala biten, inte för kursen i sig. Du har jätte chans att träffat nya människor. Är det en praktisk kurs där ni måste samarbeta eller hjälpas åt så är det lättare. Jag parar alltid ihop de jag tycker passar och vet flera som funnit varann. De som uppenbart inte är på kurs för att socialisera brukar jag låta sammarbeta med mig istället så den inte känner sig tvungen att prata.

  • Anonym (Ensam)

    Jag har provat föreningsliv men jag lyckas aldrig connecta med någon. Det är alltid andra som hittar varandra.

  • Anonym (Vän)
    Anonym (Ensam) skrev 2019-10-02 16:19:34 följande:

    Jag har provat föreningsliv men jag lyckas aldrig connecta med någon. Det är alltid andra som hittar varandra.


    Är du öppen när du ska sammarbeta med någon eller sitter du tyst och hoppas att den andre tar intiativ till samtal? Är du osäker så kan man komma långt med ett leende. Börja le mot alla du möter så kommer du snart komma på dig själv med att ha pratat lite både när du väntade på bussen och stod i kön i mataffären. Det finns möjligheter överallt. Ta dom! Ta för dig, visa att du oxå finns. Vet ingen att du finns så kan de inte heller veta vilken fantastisk vän de går miste om. Bort med mobilen och börja titta på omgivningen och personer runt om. Hur gör andra? Apa efter. Du kan!
  • Anonym (Vän)

    En sak till ts, många finner en bästa vän i sin partner idag. Prova dejtingsidor, det kan leda till fina samtal och kanske kärlek :)

  • Anonym (Också ensam)

    Jag vet hur det är att vara ensam.

    Jag har också mist många i min närhet pga min nuvarande relation.

    Jag lever i ett väldigt destruktivt förhållande.

    Och det är väldigt jobbigt när man inte har nån att ventilera med

  • Anonym (Vän)
    Anonym (Också ensam) skrev 2019-10-02 18:49:56 följande:

    Jag vet hur det är att vara ensam.

    Jag har också mist många i min närhet pga min nuvarande relation.

    Jag lever i ett väldigt destruktivt förhållande.

    Och det är väldigt jobbigt när man inte har nån att ventilera med


    Nån som vet hur man skapar en grupp här på fl? Finns kanske fler som vill prata av sig lite anonymt i en sluten grupp. Jag vet tyvärr inte hur man gör.
  • Anonym (A)
    Anonym (Vän) skrev 2019-10-02 18:32:59 följande:
    En sak till ts, många finner en bästa vän i sin partner idag. Prova dejtingsidor, det kan leda till fina samtal och kanske kärlek :)
    Håller med
  • Anonym (S)

    Tipsar om appen go friendly. Den använde jag när jag flyttade till en ny stad. Lärde även känna folk genom en löpargrupp. Tror det handlar mycket om att våga ta initiativ till häng med kollegor och andra bekanta som finns i ens närhet. Tänker också att man behöver vara en positiv person för att människor ska vilja lära känna en. Ens sorgsna och bittra sidor får man lägga band på tills vänskapen är redo och även då behöver det finnas balans med mestadels positivt för att folk ska orka stanna kvar (såvida man inte får genom kriser såklart)

Svar på tråden Hur hittar man någon att prata med?